|||

Nyhtökaura® bataattisalaatti

5 hengelleVegaaninen, maidotonHelppoN. 1 h

1 Bataatti
2 rkl Neitsytoliiviöljyä*
0,5 rkl Kuivattua timjamia
0,5 tl Suolaa*
50 g Rucolaa
70 g Versosekoitusta (esim
Mimis)
120 g Pekaanipähkinöitä
2 rkl Vaahterasiirappia
1/2 tl Suolaa
0,5 tl Kanelia*/piparkakkumaustetta
1 pkt Nyhtökaura® mexicoa
1 Punasipuli

Salaattikastike

1 rkl Vaahterasiirappia
0,5 rkl Sitruunamehua*
1 rkl Oliiviöljyä*
0,5 rkl Väkevää sinappia
ripaus Suolaa*
+ mustapippuria*

Kaupallinen yhteistyö | Gold & Green

Valmistusohjeet

  1. Leikkaa bataatti pieniksi kuutioiksi ja paahda 175-asteisessa uunissa öljyn, timjamin ja suolan kanssa noin 30 minuuttia kunnes bataatti on pehmeää.
  2. Tee sillä aikaa salaattikastike sekoittamalla kaikki kastikkeen ainekset keskenään.
  3. Paista Nyhtökaura® Mexico sen mukana tulevan marinadin kanssa rapeaksi.
  4. Sekoita versosalaatti ja rucola isossa kulhossa keskenään ja lisää salaatinkastike (vaihtoehtoisesti voit tarjota salaatin kastikkeen erikseen).
  5. Sekoita pekaanipähkinät, vaahterasiirappi ja suola kulhossa. Levitä tasaiseksi uunipellille.
  6. Kun otat bataatit uunista, laita pekaanipähkinät paahtumaan noin 10 minuutiksi.
  7. Lisää paistettu Nyhtökaura® Mexico ja bataatti salaattisekoituksen joukkoon. Sekoita hyvin.
  8. Hienonna punasipuli pieniksi kuutioiksi, lisää salaatin sekaan.
  9. Ota paahdetut pekaanit uunista ja ripottele niiden päälle kanelia. Tarjoa pähkinät salaatin kaverina.

*Nämä reseptin tuotteet löydät verkkokaupastamme

Katso lisää Gold&Green reseptejä