Jouluinen ja ravitseva salaatti, josta ei jää nälkä. Salaatin päälle tulevat maustetut pekaanipähkinät ovat loistava välipala myös sellaisenaan.
1 bataatti
2 rkl neitsytoliiviöljyä*
0,5 rkl kuivattua timjamia
0,5 tl suolaa*
50 g rucolaa
70 g versosekoitusta (esim Mimis)
120 g pekaanipähkinöitä
2 rkl vaahterasiirappia
1/2 tl suolaa
0,5 tl kanelia*/piparkakkumaustetta
1 pkt Nyhtökaura® Mexicoa
1 punasipuli
Salaattikastike
1 rkl vaahterasiirappia 0,5 rkl sitruunamehua* 1 rkl oliiviöljyä* 0,5 rkl väkevää sinappia ripaus suolaa* + mustapippuria*Kaupallinen yhteistyö | Gold & Green
Valmistusohjeet
- Leikkaa bataatti pieniksi kuutioiksi ja paahda 175-asteisessa uunissa öljyn, timjamin ja suolan kanssa noin 30 minuuttia kunnes bataatti on pehmeää.
- Tee sillä aikaa salaattikastike sekoittamalla kaikki kastikkeen ainekset keskenään.
- Paista Nyhtökaura® Mexico sen mukana tulevan marinadin kanssa rapeaksi.
- Sekoita versosalaatti ja rucola isossa kulhossa keskenään ja lisää salaatinkastike (vaihtoehtoisesti voit tarjota salaatin kastikkeen erikseen).
- Sekoita pekaanipähkinät, vaahterasiirappi ja suola kulhossa. Levitä tasaiseksi uunipellille.
- Kun otat bataatit uunista, laita pekaanipähkinät paahtumaan noin 10 minuutiksi.
- Lisää paistettu Nyhtökaura® Mexico ja bataatti salaattisekoituksen joukkoon. Sekoita hyvin.
- Hienonna punasipuli pieniksi kuutioiksi, lisää salaatin sekaan.
- Ota paahdetut pekaanit uunista ja ripottele niiden päälle kanelia. Tarjoa pähkinät salaatin kaverina.