Nyhtökaura-bataattipyttipannu

Annoskoko4
Valmistusaika40min
VaikeusasteHelpohko
Nyhtökaura-bataattipyttipannu
Pyttipannu ei ole maailmaa mullistavaa, mutta ehkä juuri siksi niin hyvää ja suosittua arkiruokaa. Moderni versio syntyy nyhtökaurasta ja bataatista.
1 iso sipuli 1 valkosipulinkynsi 2 bataattia (500-600g) oliiviöljyä 1 rkl vaahterasiirappia suolaa 1 pkt nyhtökauraa (Monday makua eli tomaattista) 1 tl kanelia 2 tl juustokuminaa 1 tl chilihiutaleita 150g pakastepinaattia 1½ rkl granaattiomenamelassia tai paksua balsamico-kastiketta mustapippuria oliiviöljyä paistamiseen kaurafraichea/-jogurttia tai maustamatonta soijajogurttia gluteenittomille tuoretta minttua ½ granaattiomenan siemenet

Reseptin kirjoittaja | Viimeistä murua myöten

Valmistusohjeet

  1. Kuori sipuli ja valkosipulinkynsi. Pilko sipuli n. 10 sektoriksi. Hienonna valkosipulinkynsi.
  2. Lisää pannulle oliiviöljy ja sipulit. Kuullota miedolla lämmöllä viitisen minuuttia.
  3. Pese bataatit. Pilko muutamaksi lohkoksi ja keitä kypsäksi. Keittoaika riippuu viipaleiden koosta, joten kokeile, milloin haarukka menee juuri ja juuri bataattipalan läpi.
  4. Lisää nyhtökaura pannulle sipuleiden kanssa. Lisää joukkoon kaneli, juustokumina ja chilihiutaleet. Lisää myös pakastepinaatti ja anna sen sulaa pannulla.
  5. Kun bataatti on kypsynyt, paista sitä erillisellä pannulla oliiviöljyssä, jotta se saa paahtunutta makua.
  6. Kun bataatti on ruskistunut, siirrä se sipulipannulle.
  7. Lisää lopuksi balsamico/granaattiomenamelassi ja mausta pippurilla.
  8. Ripottele päälle granaattiomenansiemenet ja valuta kaurafraichea sekä halutessasi vielä tarjoile tuoreen mintun kera.