Pyttipannu ei ole maailmaa mullistavaa, mutta ehkä juuri siksi niin hyvää ja suosittua arkiruokaa. Moderni versio syntyy nyhtökaurasta ja bataatista.
1 iso sipuli
1 valkosipulinkynsi
2 bataattia (500-600g)
oliiviöljyä
1 rkl vaahterasiirappia
suolaa
1 pkt nyhtökauraa (Monday makua eli tomaattista)
1 tl kanelia
2 tl juustokuminaa
1 tl chilihiutaleita
150g pakastepinaattia
1½ rkl granaattiomenamelassia tai paksua balsamico-kastiketta
mustapippuria
oliiviöljyä paistamiseen
kaurafraichea/-jogurttia tai maustamatonta soijajogurttia gluteenittomille
tuoretta minttua
½ granaattiomenan siemenet
Reseptin kirjoittaja | Viimeistä murua myöten
Valmistusohjeet
- Kuori sipuli ja valkosipulinkynsi. Pilko sipuli n. 10 sektoriksi. Hienonna valkosipulinkynsi.
- Lisää pannulle oliiviöljy ja sipulit. Kuullota miedolla lämmöllä viitisen minuuttia.
- Pese bataatit. Pilko muutamaksi lohkoksi ja keitä kypsäksi. Keittoaika riippuu viipaleiden koosta, joten kokeile, milloin haarukka menee juuri ja juuri bataattipalan läpi.
- Lisää nyhtökaura pannulle sipuleiden kanssa. Lisää joukkoon kaneli, juustokumina ja chilihiutaleet. Lisää myös pakastepinaatti ja anna sen sulaa pannulla.
- Kun bataatti on kypsynyt, paista sitä erillisellä pannulla oliiviöljyssä, jotta se saa paahtunutta makua.
- Kun bataatti on ruskistunut, siirrä se sipulipannulle.
- Lisää lopuksi balsamico/granaattiomenamelassi ja mausta pippurilla.
- Ripottele päälle granaattiomenansiemenet ja valuta kaurafraichea sekä halutessasi vielä tarjoile tuoreen mintun kera.