Nyhtöbataattitacot

Nyhtöbataattitacot

2021-03-02t00:00:00.000zVegaaninen, maidoton, laktoositonMelko helppoNoin 1h

2-3 Keskikokoista bataattia
3rkl Neitsytoliiviöljyä voiteluun
1-1,5 dl Valitsemaasi bbq- kastiketta
1 Pala punakaalia
1 Punasipuli
2 dl Vettä
1 dl Intiaanisokeria
0,6 dl Punaviinietikkaa
2 Tomaattia
nippu Korianteria
puska Salaattia
1 pkt Pieniä tortillalättyjä

Reseptin kirjoittaja | Minska


Valmistusohjeet

  1. Halkaise bataatit ensin keskeltä ja sitten vielä pituussuunnassa niin että saat veneitä. Älä kuori. Laita bataatit uuninpellille leivinpaperin päälle kuoripuoli alaspäin ja voitele oliiviöljyllä. Ripottele päälle suolaa. Paahda bataattipuolikkaita 225 asteisessa uunissa noin 15-30min, kunnes ne ovat täysin pehmeitä. Anna jäähtyä. Kaavi bataattien sisus kulhoon (hylkää kuori) ja lisää BBQ-kastike. Sekoita tasaiseksi massaksi, maista ja lisää tarvittaessa suolaa.
  2. Siivuta punakaali ja punasipuli ohuiksi viipaleiksi. Laita kulhoon. Kiehauta kattilassa vesi, intiaanisokeri ja punaviinietikka. Kaada pikkeliliemi punakaalin ja punasipulin päälle. Anna tekeytyä noin puoli tuntia. 
  3. Kuutioi tomaatit. Huuhtele ja revi salaatti.
  4. Kokoa tortillalättyihin salaatti, nyhtöbataatti, pikkelöity punakaali ja -sipuli, kuutioitu tomaatti ja korianteri.