Näissä hodareissa yhdistyvät pikkelöity punakaali, nyhtöbataatti sekä omenasalsa. Täydellinen yhdistelmä makeaa, kirpeää ja tulista.
Hodarit
1 pss Vaasan Dark Dog hot dog -sämpylöitä + tuoretta korianteriaPikkelöity punakaali
300g punakaalia 0,6 dl punaviinietikkaa 1 dl kookossokeria 2 dl vettäNyhtöbataatti
1 bataatti 3 rkl oliiviöljyä 1,5 dl BBQ-kastiketta + suolaa)Omenasalsa
1 omena 1/2 (puna)sipuli 1/2 tuore chili 1 tl sitruunamehua 1 tl vaahterasiirappiaKaupallinen yhteistyö | Vaasan
Valmistusohjeet
Pikkelöity punakaali
- Viipaloi punakaali mahdollisimman ohueksi ja laita se kulhoon tai purkkiin (tarpeeksi isoon, jotta myös pikkelöintiliemi mahtuu).
- Kiehauta kattilassa punaviinietikka, kookossokeri ja vesi. Kaada pikkelöintiliemi punakaalten päälle. Varmista, että kaikki kaali jää nesteen alle: voit painaa punakaalta nesteen alle asettamalla päälle esim. kulhon painoksi.
- Anna tekeytyä 2-24h.
- Nosta haarukalla pikkelöityä punakaalta nyhtöbataatin päälle Dark dogin väliin.
Nyhtöbataatti
- Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
- Halkaise bataatti pitkittäin (ei tarvitse kuoria) ja leikkaa ihan pieni viipale pohjasta, niin ne pysyvät paikoillaan.
- Laita puolikkaat leikkuupinta ylöspäin leivinpaperilla vuoratulle leivinpellille .
- Voitele leikkuupinnat runsaalla kerroksella oliiviöljyä ja paista uunissa n. 40-50min tai kunnes haarukka uppoaa pohjaan saakka.
- Anna bataattien jäähtyä hetki ja kaavi sitten haarukalla sisus (älä kuorta) kulhoon.
- Lisää bataatin sekaan BBQ-kastike ja sekoita. Mausta suolalla tarvittaessa.
- Lusikoi nyhtöbataattia Dark Dog -sämpylöiden väliin.
Omenasalsa
- Tee omenasalsa juuri ennen tarjoilua, sillä muuten omena tummuu.
- Kuutioi omena ja hienonna sipuli ja chili.
- Sekoita omena, sipuli ja chili kulhossa ja lisää sitruunamehu ja vaahterasiirappi.
- Lusikoi omenasalsaa päällimmäiseksi Dark Dogin väliin.
- Viimeistele annos tuoreella korianterilla.