Pähkinäriisi on täynnä makua ja proteiinia. Pähkinät ja tofu tuovat ruokaisuutta ja täyteläisyyttä. Annos valmistuu helposti yhden pannun taktiikalla.
1 rkl oliiviöljyä
1 tl valkosipulitahnaa
1 tl savupaprikajauhetta
½ tl kurkumaa
1 tl paprikajauhetta
½ sitruunan mehu
1,5 dl riisiä
125g cashewpähkinöitä
4,5-5 dl vettä
1 kasvisliemikuutio
2–3 laakerinlehteä
250 ml kaura-/soijaruokakermaa
+ suolaa
+ mustapippuria
1 ruukku lehtipersiljaa tai tuoretta korianteria
1 pkt Chilitofua (Jalotofu) tai muuta tofua
Reseptin kirjoittaja | Minska
Valmistusohjeet
- Lämmitä oliiviöljy pannulla ja lisää siihen valkosipulitahna ja mausteet sekä sitruunamehu. Sekoittele hetki.
- Lisää riisi ja pähkinät ja kääntele sekaisin.
- Kaada pannulle vesi ja murusta sekaan kasvisliemikuutio ja lisää laakerinlehdet.
- Anna porista miedolla lämmöllä usein sekoitellen noin 8 minuuttia tai kunnes vesi on imeytynyt riisiin. Lisää vettä tarvittaessa.
- Vähennä vielä vähän lämpöä ja kaada pannulle ruokakerma ja anna hautua koko ajan sekoitellen noin 5 minuuttia. Maista ja mausta suolalla ja mustapippurilla.
- Hienonna sekaan lehtipersilja/korianteri.
- Murustele tofu päälle ja tarjoa.
Vinkkejä valmistukseen
Annos on gluteeniton riippuen siitä, mitä tofua käyttää ja siitä, käyttääkö kaura- vai soijaruokakermaa.