Nopea pähkinäriisi tofulla

Nopea pähkinäriisi tofulla

3 hlöVegaaninenHelppo30 min

1 rkl Oliiviöljyä*
1 tl Valkosipulitahnaa
1 tl Savupaprikajauhetta
½ tl Kurkumaa*
1 tl Paprikajauhetta*
½ Sitruunan mehu
1,5 dl Riisiä
125g Cashewpähkinöitä*
4,5-5 dl Vettä
1 Kasvisliemikuutio
2–3 Laakerinlehteä
250 ml Kaura-/soijaruokakermaa
+ suolaa*
+ mustapippuria*
1 ruukku Lehtipersiljaa tai tuoretta korianteria
1 pkt Chilitofua (jalotofu) tai muuta tofua

annos on gluteeniton riippuen siitä, mitä tofua käyttää ja siitä, käyttääkö kaura- vai soijaruokakermaa.

Reseptin kirjoittaja | Minska

 

Valmistusohjeet

  1. Lämmitä oliiviöljy pannulla ja lisää siihen valkosipulitahna ja mausteet sekä sitruunamehu. Sekoittele hetki.
  2. Lisää riisi ja pähkinät ja kääntele sekaisin.
  3. Kaada pannulle vesi ja murusta sekaan kasvisliemikuutio ja lisää laakerinlehdet.
  4. Anna porista miedolla lämmöllä usein sekoitellen noin 8 minuuttia tai kunnes vesi on imeytynyt riisiin. Lisää vettä tarvittaessa.
  5. Vähennä vielä vähän lämpöä ja kaada pannulle ruokakerma ja anna hautua koko ajan sekoitellen noin 5 minuuttia. Maista ja mausta suolalla ja mustapippurilla.
  6. Hienonna sekaan lehtipersilja/korianteri.
  7. Murustele tofu päälle ja tarjoa.
 

Katso lisää herkullisia arkiruokareseptejä