Mustikkaherkku ja maapähkinävoi-granola

Annoskoko1–2 annosta
Valmistusaika30 min
VaikeusasteHelppo
Mustikka Nice Cream Parantava Ruoka l Minska reseptit
Myös nice creamina tunnettu, maidoton banaanijäätelö maistuu ja näyttää ihan jäätelöltä, mutta on perinteistä jäätelöä terveellisempi versio! Mustikkaisen banaanijäätelön kruuna rouskuva maapähkinävoi-granola.

Mustikkaherkku

2 banaania 1 dl tuoreita mustikoita ¼ tl kardemumma ¼ tl vaniljajauhe

Maapähkinävoi-granola

1 tl kookosöljyä tai muuta neutraalin makuista öljyä 1½ rkl kookossokeri 2 dl paljas granola ½ tl kaneli 2 rkl maapähkinävoi

Reseptin kirjoittaja | Parantava Ruoka 

Valmistusohjeet

Mustikkaherkku:

  1. Kuori ja viipaloi banaanit. Laita ne esim. uudelleen käytettävään MiniGrip-pussiin ja pakasta yön yli.
  2. Tee samalla granola valmiiksi, sillä se rapeutuu jäähtyessään.
  3. Laita jäiset banaanit, mustikat ja mausteet monitoimikoneeseen tai tehokkaaseen blenderiin ja aja kunnes seos muistuttaa pehmistä.
  4. Tarjoa nice cream maapähkinävoi-granolan kanssa tai nauti sellaisenaan.

Maapähkinävoi-granola:

  1. Laita kookosöljy ja kookossokeri pannulle ja kuumenna pannua, kunnes sokeri alkaa hieman sulaa.
  2. Lisää sitten granola, kaneli ja maapähkinävoi ja paahda kuumalla pannulla koko ajan sekoittaen, kunnes ainekset ovat sekaisin ja seos tuoksuu ihanalta.
  3. Anna jäähtyä, sillä granola rapeutuu jäähtyessään.
  4. Tarjoa granola mustikkaisen nice creamin kanssa tai sellaisenaan.