Myös nice creamina tunnettu, maidoton banaanijäätelö maistuu ja näyttää ihan jäätelöltä, mutta on perinteistä jäätelöä terveellisempi versio! Mustikkaisen banaanijäätelön kruuna rouskuva maapähkinävoi-granola.
Mustikkaherkku
2 banaania 1 dl tuoreita mustikoita ¼ tl kardemumma ¼ tl vaniljajauheMaapähkinävoi-granola
1 tl kookosöljyä tai muuta neutraalin makuista öljyä 1½ rkl kookossokeri 2 dl paljas granola ½ tl kaneli 2 rkl maapähkinävoiReseptin kirjoittaja | Parantava Ruoka
Valmistusohjeet
Mustikkaherkku:
- Kuori ja viipaloi banaanit. Laita ne esim. uudelleen käytettävään MiniGrip-pussiin ja pakasta yön yli.
- Tee samalla granola valmiiksi, sillä se rapeutuu jäähtyessään.
- Laita jäiset banaanit, mustikat ja mausteet monitoimikoneeseen tai tehokkaaseen blenderiin ja aja kunnes seos muistuttaa pehmistä.
- Tarjoa nice cream maapähkinävoi-granolan kanssa tai nauti sellaisenaan.
Maapähkinävoi-granola:
- Laita kookosöljy ja kookossokeri pannulle ja kuumenna pannua, kunnes sokeri alkaa hieman sulaa.
- Lisää sitten granola, kaneli ja maapähkinävoi ja paahda kuumalla pannulla koko ajan sekoittaen, kunnes ainekset ovat sekaisin ja seos tuoksuu ihanalta.
- Anna jäähtyä, sillä granola rapeutuu jäähtyessään.
- Tarjoa granola mustikkaisen nice creamin kanssa tai sellaisenaan.