Paahdetuista paprikoista valmistettu muhammaratahna kruunaa tämän annoksen. Annos on täynnä makua ja herkullisuutta ja on siten tekemisen arvoista.
2 paprikaa
0,5 rkl oliiviöljyä
1 dl saksanpähkinäöljyä
1 valkosipulinkynsi
100g saksanpähkinöitä
pala tuoretta chiliä tai chilijauhetta
1 rkl vaahterasiirappia
1 rkl sitruunamehua
250g (täysjyväriisi)pastaa
1 dl auringonkukansiemeniä
(+ tuoreita yrttejä)
Reseptin kirjoittaja | Minska
Valmistusohjeet
- Laita uuni lämpeämään 200 asteeseen.
- Halkaiset paprikat ja poista siemenkota.
- Laita paprikat kuoripuoli alaspäin leivinpaperilla vuoratulle leivinpellille. Sivele sisäpuoli oliiviöljyllä.
- Paahda paprikoita uunin ylätasolla 30-45min kunnes ne alkavat mustua.
- Paahda tässä välissä saksanpähkinät kuivalla pannulla koko ajan sekoitellen kunnes pähkinät muuttuvat kullanruskeiksi ja jätä jäähtymään.
- Keitä pasta.
- Poista paahtuneista paprikoista sen verran kuorta kuin irti lähtee.
- Kaada blenderiin saksanpähkinäöljy ja lisää paahtuneet paprikat. Blendaa. Lisää paahdetut saksanpähkinät, chili, vaahterasiirappi ja sitruunamehu. Blendaa tasaiseksi.
- Paahda auringonkukansiemenet kuivalla pannulla, kunnes muuttuvat kullanruskeiksi.
- Sekoita tahna sekä auringonkukansiemenet pastan joukkoon ja tarjoa halutessasi tuoreilla yrteillä!