Minttusuklaakuutiot

Annoskoko12 isompaa palaa
Valmistusaika2 h 30 min (jäähdyttelyineen)
Minttusuklaakuutiot
Raakakakun reseptillä syntyvät raikkaan mintun ja suloisen suklaan täyteläisyyden yhdistävät minttusuklaakuutiot.

Pohja

3 dl rusinoita 1,5 dl pähkinöitä (esim manteli) 1,5 dl kaurahiutaleita 3 rkl kaakaojauhetta ripaus suolaa 1 rkl sulaa kookosöljyä 1-3 rkl vettä

Minttutäyte

2 kypsää avokadoa 1 dl sulaa kookosöljyä ripaus suolaa 0,5 dl hunajaa tmv 1 dl piparminttu-uutetta

Suklaakuorrute

1 dl kaakaojauhetta 0,5 dl hunajaa tmv (lisää tarpeen mukaan!) 0,5 dl sulaa kookosöljyä 1 kypsä avokado pari tippaa piparminttu-uutetta 2 rkl vettä ripaus suolaa

Reseptin kirjoittaja | Feel Good Kitchen

Valmistusohjeet

  1. Rouhi tekosekoittimessa pähkinät ja kaurahiutaleet karkeaksi rouheeksi. Lisää sitten loput ainekset paitsi vesi ja blendaile tasaiseksi taikinaksi. Lisää vettä ruokalusikallinen kerrallaan niin, että saat hyvän, kiinteähkön massan. Taputtele massa kevyesti rasvatun (kakku)vuoan pohjalle. Pakasta.
  2. Surruta kaikki ainekset tasaiseksi blenderissä. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa hunajaa. Nosta pohja pakastimesta ja kaavi täyte pohjan päälle tasaiseksi kerrokseksi. Laita takaisin pakastimeen vähintään puoleksi tunniksi.
  3. Surruta kaikki ainekset tasaiseksi blenderissä. Lisää tarvittaessa sulaa kookosöljyä, jotta saat massasta helposti levittyvän. Kaavi pohjan ja minttutäytteen päälle tasaiseksi kerrokseksi ja pakasta noin tunnin ajan. Nosta pakkasesta ja leikkaa haluamasi kokoisiksi paloiksi. Tarjoile heti!
  4. Valmiin kakun voi säilyttää joko pakastimessa (pidemmän ajan) tai jääkaapissa (max pari päivää). Pakkasessa pidempään olleen kakun voi nostaa jääkaappiin pehmenemään noin tunti tai kaksi ennen tarjoilua, jolloin se on helpompi nauttia.