Minestronekeitto

Annoskoko6 hengelle
Valmistusaika40 min
VaikeusasteHelppo
||||
Kasviskeitto täynnä makua, joka on helppo ja nopea valmistaa. Resepti on vegaaninen ja käyttämällä gluteenittomia makaroneja saat siitä myös gluteenittoman.
10 cm pala purjoa 3 valkosipulinkynttä 2 rkl oliiviöljyä 2 lehtisellerin vartta 1 tl timjamia 800g kokonaisia kuorittuja tomaatteja 1 rkl balsamiviinietikkaa 2 rkl tomaattipyreetä 1 rkl (kookos)sokeria 1 porkkana 7 dl vettä 2 kasvisliemikuutiota 1 prk kikherneitä 2 dl makaronia 30 g pakastettua persiljaa (esim Findus) 2 lehtikaalin vartta (poista keskirunko)

Reseptin kirjoittaja | Minska

Valmistusohjeet

  1. Leikkaa purjo keskeltä halki ja pese huolellisesti, sillä väleihin jää usein multaa ja hiekkaa. 
  2. Viipaloi purjo. 
  3. Kuori ja hienonna valkosipulit.
  4. Kuullota purjoa ja valkosipulia oliiviöljyssä miedolla lämmöllä paksupohjaisessa kasarissa. Lisää timjami.
  5. Kaada tomaatit kattilaan, lisää balsamiviinietikka, tomaattipyree  ja (kookos)sokeri. Anna hautua kannen alla noin vartti. Voit myös tässä vaiheessa soseuttaa keiton, jos haluat siitä erityisen samettista.
  6. Pilko sillä aikaa porkkana.
  7. Lisää kattilaan vesi, kasvisliemikuutiot, porkkana, kikherneet ja makaronit. 
  8. Keitä vielä kunnes makaroni alkaa olla juuri ja juuri kypsää (se kypsyy lisää keiton lämmössä, joten jollet halua siitä täysin velttoa, sammuta liesi).
  9. Lisää ihan lopussa pakastettu persilja ja revitty lehtikaali.