Kasviskeitto täynnä makua, joka on helppo ja nopea valmistaa. Resepti on vegaaninen ja käyttämällä gluteenittomia makaroneja saat siitä myös gluteenittoman.
10 cm pala purjoa
3 valkosipulinkynttä
2 rkl oliiviöljyä
2 lehtisellerin vartta
1 tl timjamia
800g kokonaisia kuorittuja tomaatteja
1 rkl balsamiviinietikkaa
2 rkl tomaattipyreetä
1 rkl (kookos)sokeria
1 porkkana
7 dl vettä
2 kasvisliemikuutiota
1 prk kikherneitä
2 dl makaronia
30 g pakastettua persiljaa (esim Findus)
2 lehtikaalin vartta (poista keskirunko)
Reseptin kirjoittaja | Minska
Valmistusohjeet
- Leikkaa purjo keskeltä halki ja pese huolellisesti, sillä väleihin jää usein multaa ja hiekkaa.
- Viipaloi purjo.
- Kuori ja hienonna valkosipulit.
- Kuullota purjoa ja valkosipulia oliiviöljyssä miedolla lämmöllä paksupohjaisessa kasarissa. Lisää timjami.
- Kaada tomaatit kattilaan, lisää balsamiviinietikka, tomaattipyree ja (kookos)sokeri. Anna hautua kannen alla noin vartti. Voit myös tässä vaiheessa soseuttaa keiton, jos haluat siitä erityisen samettista.
- Pilko sillä aikaa porkkana.
- Lisää kattilaan vesi, kasvisliemikuutiot, porkkana, kikherneet ja makaronit.
- Keitä vielä kunnes makaroni alkaa olla juuri ja juuri kypsää (se kypsyy lisää keiton lämmössä, joten jollet halua siitä täysin velttoa, sammuta liesi).
- Lisää ihan lopussa pakastettu persilja ja revitty lehtikaali.