Merellinen ja vegaaninen voileipäkakku

Annoskoko9 - 10 hlö
Valmistusaikaesivalmistelut 1 vrk, kokoaminen 40 min
Kaupallinen yhteistyö: Vaasan
Merellinen ja vegaaninen voileipäkakku
Merellinen voileipäkakku valmistuu vaivatta naked cake -tyyliin ja makumaailmaan sopii täydellisesti Vaasan Ruispalat Ruisverso. Kakku vain paranee seuraavana päivänä, joten tässä herkku, jonka voit valmistaa etukäteen valmiiksi. Vaikka kakusta riittää usealle syöjälle, oman perheen kesken pääsee nauttimaan useammasta santsipalasta!

Leivät

15 leipäviipaletta 1 l vettä 1 kasvisliemikuutio

Porkkala

200 g porkkanaa 1 l vettä 1,5 rkl haluamaasi sokeria 1 rkl suolaa 1 rkl savuaromia 1 tl valkoviinietikkaa 1 rkl öljyä ½ tl suolaa 1/4 tl haluamaasi sokeria

Porkkala-täyte

1 annos porkkalaa 250 g kauratuorejuustoa 3 rkl majoneesia tai kaurapohjaista turkkilaista jogurttia 0,5 dl hienonnettua tuoretta tilliä 0,5 dl hienonnettua tuoretta kevätsipulin vartta

Caviart-täyte

80 g caviarttia + lisää koristeeksi 1 punasipuli 250 g kaurapohjaista pippurituorejuustoa* 3 rkl majoneesia tai kaurapohjaista turkkilaista jogurttia

Kuorrute

250 g kauratuorejuustoa 2 rkl majoneesia tai kaurapohjaista turkkilaista jogurttia Koristeluun punasipulia Koristeluun caviarttia Koristeluun herneenversoja Koristeluun basilikaa Koristeluun kurkkua ja herneitä

Kaupallinen yhteistyö | Vaasan

 

Porkkalan valmistus

  1. Kuori porkkanat ja siivuta kuorimaveitsen avulla ne ohuiksi suikaleiksi.
  2. Kiehauta vesi ja lisää joukkoon sokeri ja suola.
  3. Nosta porkkanasiivut kattilaan, sulje kansi ja käännä levy pois päältä.
  4. Anna porkkalan tekeytyä 10-15 min. Tarkista koostumus maistamalla, porkkanan tulisi olla pehmeää, mutta sen ei tarvitse muuttua mössöksi.
  5. Sekoita marinadin ainekset keskenään kannelliseen rasiaan.
  6. Valuta porkkana siivilässä ja siirrä marinadiin.
  7. Laita kansi tiivisti kiinni ja kääntele rasiaa niin, että porkkala on tasaisesti marinadin peitossa.
  8. Anna maustua yön yli tai vähintään pari tuntia.

 

Leipien esivalmistelu:

  1. Liota kasvisliemikuutio kiehuvaan veteen ja anna jäähtyä käteen sopivan lämpöiseksi.
  2. Kasta leipäviipaleet yksi kerrallaan kokonaan veteen 2 sekunnin ajaksi. Siirrä tasaiselle pinnalle, kuten suurelle leikkuulaudalle vetäytymään ja odottamaan. Älä anna viipaleiden liota liian pitkään, sillä muuten ne eivät kestä käsittelyä.
  3. Sekoita täytteiden ainekset erillisissä kulhoissa keskenään.

 

Kakun kasaaminen:

  1. Asettele kolme viipaletta tarjoilualustalle tiiviisti yhteen.
  2. Lusikoi puolet porkkalatäytteestä tasaisesti niiden päälle.
  3. Asettele seuraavat kolme leipää ja lusikoi puolet caviart-täytteestä.
  4. Toista edelliset vaiheet. Asettele viimeinen kerros leipiä ja siirrä jääkaappiin vetäytymään ainakin 30 min ajaksi. Voit tehdä kakun myös edellisenä iltana, peitä kakku kelmulla yöksi kuivumisen estämiseksi.
  5. Ennen tarjoilua, sekoita kuorrutteen ainekset keskenään ja lusikoi kakun päälle. Tasoita pinta ja koristele haluamallasi tavalla.

Vinkkejä valmistukseen

*Jos käytät maustamatonta kauratuorejuustoa, lisää ½-1 tl mustapippurirouhetta