Vegaanin omeletti meksikolaiseen tyyliin!
Avocado-korianterijogurtti
1 dl turkkilainen kaurajogurtti (esim Oatly) 1 avocado puolikkaan limen mehu kourallinen korianteria 1 valkosipulinkynsi maun mukaan suolaa* maun mukaan mustapippuria* maun mukaan chiliäKaali-porkkanasekoitus
pala puna- tai valkokaalia 2 porkkanaa 1–2 rkl neitsytoliiviöljyä* ripaus suolaa* ripaus mustapippuria*Kikherneomeletti
2 dl kikhernejauhoa* 0,5 tl (luomu)kurkumaa* 1 tl sipulijauhetta 1 tl valkosipulijauhetta 2 rkl ravintohiivahiutaleita* 2 dl vettä 0,5–1 tl suolaa* maun mukaan chilihiutaleita* rohaisu mustapippuria* puolikkaan limen mehuReseptin kirjoittaja | Minska
- Tee ensin avocado-korianterijogurtti: Sekoita kaikki ainekset blenderissä ja lisää suolaa maun mukaan.
- Tee sitten kaali-porkkanasekoitus: Siivuta kaali ohuiksi suikaleiksi. Paista pienessä vesitilkassa kunnes kaali pehmenee. Suikaloi porkkanat kuorimaveitsellä (voit halutessasi paistaa hetken niitäkin). Laita molemmat kulhoon ja mausta tilkalla oliiviöljyä sekä ripauksella suolaa ja pippuria.
- Jätä avocado-korianterijogurtti ja kaali-porkkanasekoitus odottamaan ja valmista sitten kikherneomeletti-taikina.
- Kikherneomeletti-taikina: Sekoita kikhernejauhot ja mausteet. Kaada vesi sekaan kahdessa erässä ja sekoita hyvin. Purista sekaan limen mehu. Jätä tekeytymään noin viideksi minuutiksi.
- Paista miedolla lämmöllä omeletit molemmin puolin kypsiksi.
- Taita kaksinkerroin ja lado väliin avocadoa, kaali-porkkanasekoitusta, avocado-korianteriajogurttia, tuoretta chiliä ja tuoretta korianteria.