||

Meksikolainen kikherneomeletti

2–3 hengelleVegaaninen, maidoton, laktoositon, gluteenitonHieman vaativaN. 1 h

Avocado-korianterijogurtti

1 dl Turkkilainen kaurajogurtti (esim
Oatly)
1 Avocado
puolikkaan Limen mehu
kourallinen Korianteria
1 Valkosipulinkynsi
maun mukaan Suolaa*
maun mukaan Mustapippuria*
maun mukaan Chiliä

Kaali-porkkanasekoitus

Pala Puna- tai valkokaalia
2 Porkkanaa
1–2 rkl Neitsytoliiviöljyä*
ripaus Suolaa*
ripaus Mustapippuria*

Kikherneomeletti

2 dl Kikhernejauhoa*
0,5 tl (luomu)kurkumaa*
1 tl Sipulijauhetta
1 tl Valkosipulijauhetta
2 rkl Ravintohiivahiutaleita*
2 dl Vettä
0,5–1 tl Suolaa*
maun mukaan Chilihiutaleita*
rohaisu Mustapippuria*
puolikkaan Limen mehu

Reseptin kirjoittaja | Minska

  1. Tee ensin avocado-korianterijogurtti: Sekoita kaikki ainekset blenderissä ja lisää suolaa maun mukaan.
  2. Tee sitten kaali-porkkanasekoitus: Siivuta kaali ohuiksi suikaleiksi. Paista pienessä vesitilkassa kunnes kaali pehmenee. Suikaloi porkkanat kuorimaveitsellä (voit halutessasi paistaa hetken niitäkin). Laita molemmat kulhoon ja mausta tilkalla oliiviöljyä sekä ripauksella suolaa ja pippuria.
  3. Jätä avocado-korianterijogurtti ja kaali-porkkanasekoitus odottamaan ja valmista sitten kikherneomeletti-taikina.
  4. Kikherneomeletti-taikina: Sekoita kikhernejauhot ja mausteet. Kaada vesi sekaan kahdessa erässä ja sekoita hyvin. Purista sekaan limen mehu. Jätä tekeytymään noin viideksi minuutiksi.
  5. Paista miedolla lämmöllä omeletit molemmin puolin kypsiksi.
  6. Taita kaksinkerroin ja lado väliin avocadoa, kaali-porkkanasekoitusta, avocado-korianteriajogurttia, tuoretta chiliä ja tuoretta korianteria.

 

*Nämä reseptin ainekset löydät verkkokaupastamme

Lisää helppoja arkiruokareseptejä