Mehevä mättöburger

Annoskoko6 hlö
Valmistusaika75 min
Kaupallinen yhteistyö: Vaasan
Mehevä burger soijarouheesta, sienistä ja pähkinöistä | Minska reseptit
Tämä mehevä hamppari syntyy soijarouheesta, sienistä ja pähkinöistä. Yhdessä ne muodostavat täydellisen umamisen koostumuksen ja erittäin tuhdin maun.

ainesosat

6 kpl Vaasan 100 % Kaura palaleipää

Pihvit

2 dl soijarouhetta 2 dl kasvislientä 200 g herkkusieniä 1 punasipuli 3 valkosipulinkynttä 1 tl sipulijauhetta 1 tl valkosipulijauhetta 1 tl oreganoa 2 tl savupaprikajauhetta 100 g saksanpähkinöitä 2 rkl soijakastiketta 2 rkl tomaattipyrettä 3 rkl savuista bbq-kastiketta 1,5 dl pikakaurahiutaleita (pieni pala kypsää punajuurta tuomaan väriä) lisäksi öljyä paistamiseen

Lisäksi

+ maustekurkkuja + vegaanista juustoa + majoneesia tai burgerkastiketta + salaattia + punasipulia + kirsikkatomaatteja + yrttejä + kevätsipulia

Kaupallinen yhteistyö | Vaasan

Valmistusohjeet

Pihvien valmistus:

  1. Kiehauta kasvisliemi ja laita soijarouhe siihen turpoamaan 15 min ajaksi.
  2. Hienonna punasipuli ja murskaa valkosipuli.
  3. Kuullota  niitä öljyssä kunnes sipuli on kypsää. Lisää kuivatut mausteet ja sekoittele minuutin verran.
  4. Pilko joukkoon sienet suurina paloina ja kypsennä noin 2 min ajan.
  5. Hienonna sipuli-sieniseos, saksanpähkinät ja maustekastikkeet monitoimikoneessa, älä kuitenkaan soseuta vaan jätä hieman karkeaksi.
  6. Sekoita joukkoon turvonnut soijarouhe ja pikakaurahiutaleet. 
  7. Anna taikinan seistä jääkaapissa ainakin 30 min ajan. Voit myös jättää sen sinne yön yli.
  8. Muotoile taikinasta 6 noin 1,5 cm paksuista pihviä.
  9. Paista runsaassa öljyssä molemmin puolin rapeaksi. 

Burgerin kokoaminen:

Paahda halutessasi Vaasan 100 % Kaura palaleivät. Levitä leivälle reilusti burgerkastiketta tai majoneesia ja sen päälle kerroksittain pihvi, vegaanista juustoa ja kasviksia. Kruunaa leivän toisella puolikkaalla ja nauti hyvässä seurassa!