Tämä mehevä hamppari syntyy soijarouheesta, sienistä ja pähkinöistä. Yhdessä ne muodostavat täydellisen umamisen koostumuksen ja erittäin tuhdin maun.
ainesosat
6 kpl Vaasan 100 % Kaura palaleipääPihvit
2 dl soijarouhetta 2 dl kasvislientä 200 g herkkusieniä 1 punasipuli 3 valkosipulinkynttä 1 tl sipulijauhetta 1 tl valkosipulijauhetta 1 tl oreganoa 2 tl savupaprikajauhetta 100 g saksanpähkinöitä 2 rkl soijakastiketta 2 rkl tomaattipyrettä 3 rkl savuista bbq-kastiketta 1,5 dl pikakaurahiutaleita (pieni pala kypsää punajuurta tuomaan väriä) lisäksi öljyä paistamiseenLisäksi
+ maustekurkkuja + vegaanista juustoa + majoneesia tai burgerkastiketta + salaattia + punasipulia + kirsikkatomaatteja + yrttejä + kevätsipuliaKaupallinen yhteistyö | Vaasan
Valmistusohjeet
Pihvien valmistus:
- Kiehauta kasvisliemi ja laita soijarouhe siihen turpoamaan 15 min ajaksi.
- Hienonna punasipuli ja murskaa valkosipuli.
- Kuullota niitä öljyssä kunnes sipuli on kypsää. Lisää kuivatut mausteet ja sekoittele minuutin verran.
- Pilko joukkoon sienet suurina paloina ja kypsennä noin 2 min ajan.
- Hienonna sipuli-sieniseos, saksanpähkinät ja maustekastikkeet monitoimikoneessa, älä kuitenkaan soseuta vaan jätä hieman karkeaksi.
- Sekoita joukkoon turvonnut soijarouhe ja pikakaurahiutaleet.
- Anna taikinan seistä jääkaapissa ainakin 30 min ajan. Voit myös jättää sen sinne yön yli.
- Muotoile taikinasta 6 noin 1,5 cm paksuista pihviä.
- Paista runsaassa öljyssä molemmin puolin rapeaksi.
Burgerin kokoaminen:
Paahda halutessasi Vaasan 100 % Kaura palaleivät. Levitä leivälle reilusti burgerkastiketta tai majoneesia ja sen päälle kerroksittain pihvi, vegaanista juustoa ja kasviksia. Kruunaa leivän toisella puolikkaalla ja nauti hyvässä seurassa!