Joulupöydän suosikkilisuke on tässä! Vegaaninen majoneesi kruunaa uunissa paahdetut mausteiset uunijuurekset.
1 bataatti
4 porkkanaa
2 palsternakkaa
3 rkl öljyä
1 1/2 tl ras el hanout -mausteseosta
1 tl paprikajauhetta
1 tl juustokuminaa
1 tl korianterijauhetta
1 tl suolaa
Viimeistelyyn graanaattiomenan siemeniä
lehtipersiljaa ja Auran Vegaani chili- tai paprikamajoneesia
Kaupallinen yhteistyö | Auran
Valmistusohjeet
- Kuumenna uuni 225 asteeseen. Jos uunissasi on kiertoilma, käytä sitä ja laske lämpö 200 asteeseen.
- Kuori ja suikaloi porkkanat, bataatti ja palsternakat. Sekoita kulhossa öljy ja mausteet. Hiero mausteöljy juuresten pintaan. Levitä juurekset leivinpaperilla vuoratulle uuninpellille väljästi niin, että mahdollisimman moni on kosketuksissa uuninpellin kanssa. Käytä tarvittaessa kahta peltiä. Paahda noin 20-30 minuuttia, kunnes juurekset ovat saaneet hieman väriä.
- Viimeistele mausteiset uunijuurekset Auran Vegaani chili- tai paprikamajoneesilla, lehtipersiljalla ja granaattiomenan siemenillä.