Mausteiset soijarouhepyörykät ja munakoisotahna eli baba ganoush ovat ruokaisa lisä kasvissyöjän joulupöytään!
Soijarouhepyörykät
2 1/2 dl Soijarouhetta 1 tlk Fazer Aito Kauraruoka pippuri 3 rkl (vähäsuolaista) soijakastiketta 1 dl ruiskorppujauhoja 1 1/2 rkl perunajauhoja 2 tl ras el hanout -mausteseosta 1 tl paprikajauhetta 1 tl jauhettua juustokuminaa 1 tl jauhettua korianteria 1 sipuli 3 valkosipulinkynttä + öljyä paistamiseenMunakoisotahna eli baba ganoush
2 munakoisoa 2 rkl oliiviöljyä 2 rkl tahinia 2 valkosipulinkynttä 2 rkl sitruunamehua 1/2 tl suolaa + granaattiomenan siemeniä ja lehtipersiljaa viimeistelyynKaupallinen yhteistyö | Fazer Aito
Valmistusohjeet
- Aloita munakoisotahnasta. Kuumenna uuni 225 asteeseen.
- Pistele munakoisoihin reikiä ja aseta uunivuokaan. Paahda noin 60 minuuttia. Käännä puolessa välissä paahtoa.
- Anna munakoisojen jäähtyä hieman. Kaavi pehmeä sisus kulhoon. Jos munakoisot ovat kovin vetisiä, voit valuttaa munakoisot siivilässä. Mittaa kulhoon loput aineet ja surauta sauvasekoittimella tasaiseksi. Tarkista maku.
- Tee sitten soijarouhepyörykät. Mittaa soijarouhe, kauraruoka, soijakastike, ruiskorppujauhot, perunajauhot ja mausteet kulhoon. Jätä turpoamaan.
- Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuumenna öljy pannulla ja paista sipulit raukeiksi. Sekoita soijarouheseoksen joukkoon.
- Muotoile soijarouhemassasta pyöryköitä ja paista pannulla tilkassa oliiviöljyä rapeiksi.
- Kokoa annos. Levitä munakoisotahna laakealle tarjoiluvadille. Aseta päälle soijarouhepyörykät. Viimeistele granaattiomenansiemenillä ja lehtipersiljalla.