Soijarouhe on loistava proteiinilisä ruokaan. Tässä reseptissä yhdistyvät couscous, soijarouhe, mausteet sekä kasvikset. Lopussa kaikki vain sekoitetaan yhteen ja annos on valmis.
1 dl couscousia
1,5 dl kiehuvaa vettä
0,5 tl suolaa
2 rkl oliiviöljyä
1 rkl sitruunamehua
15 cm pätkä purjoa
+ öljyä paistamiseen
3 valkosipulinkynttä
2 dl soijarouhetta
2 tl paprikajauhetta
3 rkl soijakastiketta
1 tl sipulijauhetta
1 dl vettä
250g kirsikkatomaatteja
3 vartta lehtiselleriä
1/2 punasipuli
2 tl kuivattua minttua
1 ruukku lehtipersiljaa
Reseptin kirjoittaja | Minska
Valmistusohjeet
- Laita coucous tekeytymään: Laita coucous kulhoon ja kaada päälle 1,5dl kiehuvaa vettä. Lisää suola, oliiviöljy ja sitruunamehu. Laita kulhoon kansi tai lautanen päälle ja jätä tekeytymään 15 minuutiksi. Sekoita lopuksi haarukalla, jotta kaikki neste imeytyy tasaisesti.
- Viipaloi purjo ohuiksi renkaiksi ja hienonna valkosipulit.
- Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota purjoa miedolla lämmöllä kunnes se pehmenee.
- Lisää valkosipuli ja kuullota niitä purjon kanssa hetki.
- Lisää soijarouhe ja mausteet sekä vesi. Kääntele kunnes vesi imeytyy. Sammuta liesi.
- Halkaise kirsikkatomaatit ja pilko lehtiselleri. Kuori ja kuutioi punasipuli mahdollisimman pieneksi. Hienonna lehtipersilja. Laita kaikki ainekset kulhoon ja kaada päälle soijarouhe sekä valmis coucous. Sekoita ja tarjoa.