Mausteinen nyhtökaura-makaronilaatikko

Annoskoko4
Valmistusaika40 min
VaikeusasteHelppo
Mausteinen nyhtökaura-makaronilaatikko
200 g gluteeniton makaroni (esim Semper) tai täysjyvämakaroni tai spelttipasta* 300 g nyhtökaura (Mexico) 1 kpl sipuli 1 kpl valkosipulinkynsi 1 rkl neitsytoliiviöljy* + suola* 180 g suikalejuurekset (pakaste) maun mukaan suikaloitu aurinkokuivattu tomaatti* 3 dl makeuttamaton kaura- tai soijamaito tai muu kasvijuoma* 1 kpl luomumuna 50 g raastettu (vegaani)juusto

Reseptin kirjoittaja | Minska

Valmistusohjeet

  1. Keitä makaronit melkein kypsäksi suolatussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan ja valuta ne siivilässä.
  2. Hienonna sipuli ja valkosipuli.
  3. Kuumenna öljy pannulla. Paista sipuleita ja nyhtökauraa hetki ja lisää sitten nyhtökauran mausteseos (Mexico).
  4. Sekoita sipuli-nyhtökaurasekoitus makaronien joukkoon, ja kumoa seos kevyesti voideltuun uunivuokaan.
  5. Sekoita valitsemaasi kasvimaitoon (esim. kaura- tai soijamaito) kananmuna ja kaada makaroniseoksen päälle.
  6. Ripottele makaronilaatikon pinnalle juustoraaste.
  7. Paista makaronilaatikkoa 175-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.