200 g gluteeniton makaroni (esim Semper) tai täysjyvämakaroni tai spelttipasta*
300 g nyhtökaura (Mexico)
1 kpl sipuli
1 kpl valkosipulinkynsi
1 rkl neitsytoliiviöljy*
+ suola*
180 g suikalejuurekset (pakaste)
maun mukaan suikaloitu aurinkokuivattu tomaatti*
3 dl makeuttamaton kaura- tai soijamaito tai muu kasvijuoma*
1 kpl luomumuna
50 g raastettu (vegaani)juusto
Reseptin kirjoittaja | Minska
Valmistusohjeet
- Keitä makaronit melkein kypsäksi suolatussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan ja valuta ne siivilässä.
- Hienonna sipuli ja valkosipuli.
- Kuumenna öljy pannulla. Paista sipuleita ja nyhtökauraa hetki ja lisää sitten nyhtökauran mausteseos (Mexico).
- Sekoita sipuli-nyhtökaurasekoitus makaronien joukkoon, ja kumoa seos kevyesti voideltuun uunivuokaan.
- Sekoita valitsemaasi kasvimaitoon (esim. kaura- tai soijamaito) kananmuna ja kaada makaroniseoksen päälle.
- Ripottele makaronilaatikon pinnalle juustoraaste.
- Paista makaronilaatikkoa 175-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.