Mausteinen linssi-riisipaistos on yhdistelmä lämpimiä mausteita, raikkautta, rapeutta ja täyteläisyyttä.
Linssi-riisipaistos
2 dl Urtekram Täysjyväjasmiiniriisiä 1 dl Urtekram Vihreitä linssejä 1 sipuli 2 valkosipulinkynttä 2 kesikokoista porkkanaa 2 rkl öljyä paistamiseen 1 rkl Urtekram luomu Garam masala spice mix 1 / 2 tl Urtekram luomu juustokumina rouhittu 1 / 2 tl – 1 tl Urtekram luomu chilihiutaleita 3 / 4 tl suolaa 10 kpl Urtekram aurinkokuivattuja taateleita 1 / 2 granaattiomena 1 ruukku lehtipersiljaa 1 dl Urtekram luomu auringonkukan ja/tai kurpitsansiemeniäTahinikastike
150 g kaurajogurttia 3 rkl Urtekram Tahini Organic* 1 valkosipulinkynsi 1 rkl sitruunamehua* 1 / 4 tl suolaaReseptin kirjoittaja | Minska
Valmistusohjeet
- Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan tai käytä edelliseltä aterialta tähteelle jäänyttä. Tarvitset keitettyä riisiä n. 5 dl.
- Keitä linssit pakkauksen ohjeen mukaan tai käytä edelliseltä aterialta tähteelle jäänyttä. Tarvitset keitettyjä linssejä n. 3 dl.
- Paahda siemenet kuivalla, kuumalla pannulla. Siirrä syrjään odottamaan.
- Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuori ja raasta porkkanat karkeaksi raasteeksi. Suikaloi taatelit. Irrottele granaattiomenasta siemenet. Hienonna lehtipersilja.
- Kuumenna öljy pannulla. Kuullota sipulit raukeiksi. Lisää porkkanaraaste ja jatka paistamista vielä hetki.
- Lisää keitetty riisi, keitetyt linssit sekä mausteet pannulle. Paista muutama minuutti sekoitellen. Sekoita lopuksi joukkoon hienonnetut taatelit. Tarkista maku.
- Viimeistele annos hienonnetulla lehtipersiljalla, granaattiomenan siemenillä sekä paahdetuilla auringonkukan ja/tai kurpitsansiemenillä.
- Valmista tahinikastike. Notkista tahini tilkalla sitruunamehua. Sekoita kauragurtti joukkoon pienissä erissä. Lisää hienonnettu valkosipulinkynsi ja ripaus suolaa. Tarkista maku ja tarjoa tahinikastike linssi-riisipaistoksen kanssa.