Härkis-riisipannun herkullisuus piilee riisin maustamisessa.Keitetty riisi saa makua ja kauniin kullan keltaisen värin, kun sen maustaa lämpimillä mausteilla eli kurkumalla, kanelilla, neilikalla ja chilillä. Kokoa lautaselle riisiä, härkistä ja kukkakaalia ja nauti!
Riisi
1 keskikokoinen sipuli 2 valkosipulinkynttä + öljyä paistamiseen 1 tl juustokuminaa 1/2 tl kurkumaa 1/4 tl kanelia 1/4 tl neilikkaa 1/4 tl jauhettua inkivääriä 1/2 tl chilijauhetta 3 dl basmatiriisiä 6 dl kasvislientä + (ripaus suolaa)Härkis
1 pkt (250 g) härkistä (maustamaton) + öljyä paistamiseen + suolaa + mustapippuriaPaahdettu kukkakaali
1 keskikokoinen kukkakaali 4 rkl öljyä 2 tl garam masalaa 1 tl kurkumaa 1 tl jauhettua korianteria 1/2 tl suolaaLisäksi
granaattiomenan siemeniä (tuoreita tai pakaste) tuoretta korianteria kasvipohjaista ranskankermaa paahdettuja pähkinöitä esim manteli tai cashewpähkinäReseptin kirjoittaja | Vegeviettelys
Valmistus
- Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet.
- Kuumenna öljy pannulla ja kuullota sipulia keskilämmöllä viitisen minuuttia. Lisää valkosipuli ja mausteet ja paista vielä pari minuuttia. Nosta lämpöä, lisää riisi ja paista minuutin verran. Lisää kasvisliemi ja kuumenna kiehuvaksi. Anna kiehua noin vartin verran, kunnes neste on imeytynyt ja riisi kypsää.
- Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen.
- Paloittele kukkakaali kukinnoiksi. Paloittele myös varsi ja lehdet. Sekoita mausteet ja öljy keskenään ja valuta kukkakaalin kukintojen joukkoon. Levitä kukkakaalin kukinnot leivinpaperilla vuoratun uuninpellin päälle ja paahda uunin keskitasolla noin 15-20 minuuttia.
- Paista härkis tilkassa öljyä. Mausta maun mukaan suolalla ja pippurilla.
- Kokoa annokset. Kauho lautaselle riisiä, härkistä ja paahdettua kukkakaalia. Viimeistele annos granaattiomenan siemenillä, tuoreella korianterilla, paahdetuilla pähkinöillä ja nokareella kasvipohjaista ranskankermaa.