Maailman paras gluteeniton ja vegaaninen runebergintorttu

Annoskoko4 torttua
Valmistusaika40 min + kuorutteiden jähmettyminen
VaikeusasteHelppo
Kaupallinen yhteistyö: Foodin
Maailman paras gluteeniton ja vegaaninen runebergintorttu
Nappaa resepti terveellisiin Runebergintorttuihin, jotka sopivat moniin erikoisruokavalioihin, sillä ne eivät sisällä gluteenia, kananmunia tai valkoista sokeria ja ovat lisäksi vegaanisia.

Runebergintortut

2 rkl Foodin chia-siemeniä 1 dl kiehuvaa vettä 1,5 dl Foodin kookossokeria 1,5 dl Foodin mantelijauhoa 1,5 dl Foodin riisijauhoa 1,5 tl leivinjauhetta 2 tl Foodin ceylon kanelia 1 tl Foodin kardemummaa 1/4 tl Foodin vaniljajauhetta 1/4 tl Foodin himalajansuolaa 2 rkl kookosöljyä 4 muffinssivuokaa

Valkoinen kuorrute

1 dl kookoskerman/kookosmaidon valkoinen osa 1 rkl Foodin kookosmannaa* 1 tl Foodin agavesiirappia ripaus vaniljajauhetta

Vadelma-chiahillo

200g kotimaisia pakastevadelmia 2 rkl Foodin chia-siemeniä 1 tl Foodin agavesiirappia 1/2 tl vaniljajauhetta

Kaupallinen yhteistyö | Foodin

Valmistusohjeet

Runebergintorttu

  1. Tee ensimmäiseksi kuorrute ja vadelma-chiahillo (ohjeet alla).
  2. Laita uuni lämpeämään 175 asteeseen.
  3. Sekoita chia-siemenet ja kiehuva vesi kulhossa ja jätä turpoamaan noin 10 minuutiksi.
  4. Toisessa kulhossa sekoita kaikki kuivat ainekset puuhaarukalla.
  5. Kaada chiageeli kuivien ainesten sekaan ja lisää sulatettu kookosöljy (sulata esim. vesihauteessa).
  6. Sekoita puuhaarukalla niin kauan kunnes taikinasta muodostuu yhtenäinen massa.
  7. Lusikoi massa muffinssivuokiin ja tasoita pinta lusikalla (saat kauniimman ulkonäön).
  8. Paista 175 asteessa noin 25-30min.
  9. Anna jäähtyä täysin ennen kuin kuorrutat tortut.
  10. Runebergintortut ovat sairaan hyviä heti jäähdyttyään, mutta vielä parempia seuraavana päivänä, jolloin koostumus ja maut ovat tiivistyneet.
  11. Säilytä huoneenlämmössä.

Valkoinen kuorrute

  1. Laita kookoskerma/maito jääkaappiin muutamaksi tunniksi ja lusikoi kermainen osa kulhoon. 
  2. Lisää kulhoon kookosmanna, agavesiirappi ja ripaus vaniljaa ja sekoita lusikalla tasaiseksi.
  3. Voit halutessasi laittaa massan pursotuspussiin tai lusikoida jäähtyneiden torttujen päälle sellaisenaan. Molemmissa tapauksissa laita seos ensin jähmettymään jääkaappiin.
  4. Pursota juuri ennen tarjoilua, tai pidä tortut kuorrutteineen jääkaapissa tarjoiluhetkeen saakka.

Vadelma-chiahillo

  1. Sulata pakastevadelmat ja murskaa ne haarukalla.
  2. Sekoita vadelmamurskaan muut ainekset ja laita jääkaappiin tekeytymään muutamaksi tunniksi.
  3. Lusikoi hilloa valkoisen kuorrutteen keskelle ja tarjoa heti.

Vinkkejä valmistukseen

*Kookosmanna on eri asia kuin kookoskerma