Nappaa resepti terveellisiin Runebergintorttuihin, jotka sopivat moniin erikoisruokavalioihin, sillä ne eivät sisällä gluteenia, kananmunia tai valkoista sokeria ja ovat lisäksi vegaanisia.
Runebergintortut
2 rkl Foodin chia-siemeniä 1 dl kiehuvaa vettä 1,5 dl Foodin kookossokeria 1,5 dl Foodin mantelijauhoa 1,5 dl Foodin riisijauhoa 1,5 tl leivinjauhetta 2 tl Foodin ceylon kanelia 1 tl Foodin kardemummaa 1/4 tl Foodin vaniljajauhetta 1/4 tl Foodin himalajansuolaa 2 rkl kookosöljyä 4 muffinssivuokaaValkoinen kuorrute
1 dl kookoskerman/kookosmaidon valkoinen osa 1 rkl Foodin kookosmannaa* 1 tl Foodin agavesiirappia ripaus vaniljajauhettaVadelma-chiahillo
200g kotimaisia pakastevadelmia 2 rkl Foodin chia-siemeniä 1 tl Foodin agavesiirappia 1/2 tl vaniljajauhettaKaupallinen yhteistyö | Foodin
Valmistusohjeet
Runebergintorttu
- Tee ensimmäiseksi kuorrute ja vadelma-chiahillo (ohjeet alla).
- Laita uuni lämpeämään 175 asteeseen.
- Sekoita chia-siemenet ja kiehuva vesi kulhossa ja jätä turpoamaan noin 10 minuutiksi.
- Toisessa kulhossa sekoita kaikki kuivat ainekset puuhaarukalla.
- Kaada chiageeli kuivien ainesten sekaan ja lisää sulatettu kookosöljy (sulata esim. vesihauteessa).
- Sekoita puuhaarukalla niin kauan kunnes taikinasta muodostuu yhtenäinen massa.
- Lusikoi massa muffinssivuokiin ja tasoita pinta lusikalla (saat kauniimman ulkonäön).
- Paista 175 asteessa noin 25-30min.
- Anna jäähtyä täysin ennen kuin kuorrutat tortut.
- Runebergintortut ovat sairaan hyviä heti jäähdyttyään, mutta vielä parempia seuraavana päivänä, jolloin koostumus ja maut ovat tiivistyneet.
- Säilytä huoneenlämmössä.
Valkoinen kuorrute
- Laita kookoskerma/maito jääkaappiin muutamaksi tunniksi ja lusikoi kermainen osa kulhoon.
- Lisää kulhoon kookosmanna, agavesiirappi ja ripaus vaniljaa ja sekoita lusikalla tasaiseksi.
- Voit halutessasi laittaa massan pursotuspussiin tai lusikoida jäähtyneiden torttujen päälle sellaisenaan. Molemmissa tapauksissa laita seos ensin jähmettymään jääkaappiin.
- Pursota juuri ennen tarjoilua, tai pidä tortut kuorrutteineen jääkaapissa tarjoiluhetkeen saakka.
Vadelma-chiahillo
- Sulata pakastevadelmat ja murskaa ne haarukalla.
- Sekoita vadelmamurskaan muut ainekset ja laita jääkaappiin tekeytymään muutamaksi tunniksi.
- Lusikoi hilloa valkoisen kuorrutteen keskelle ja tarjoa heti.
Vinkkejä valmistukseen
*Kookosmanna on eri asia kuin kookoskerma