Lyttyperunat, tofuskagen ja merileväkaviaari

Annoskoko4
Valmistusaika1h
VaikeusasteHelppo
Kaupallinen yhteistyö: Auran
Lyttyperunat, tofuskagen ja merileväkaviaari

Lyttyperunat on trendiherkku, joka muuntuu astetta juhlavammaksi tarjottavaksi tofuskagenin ja merileväkaviaarin myötä. Auran vegaaninen valkosipulimajoneesi antaa skagenille mojovan maun. 

LYTTYPERUNAT

1 kg kiinteitä perunoita 3-4 rkl oliiviöljyä ½ tl suolaa

TOFUSKAGEN

1 pkt (270 g) kylmäsavutofua 150 g kaurafraichea ½ dl Auran vegaani valkosipulimajoneesia 1 dl tuoretta tilli hienonnettuna ½ punasipuli 1 rkl sitruunamehua ¼ tl mustapippuria ½ tl suolaa

LISÄKSI

n. 1 dl merileväkaviaaria punasipulia suikaleina tuoretta tilliä hienonnettuna
  1. Harjaa perunat huolellisesti juuresharjalla. Älä kuori. Keitä perunat kypsiksi. 
  2. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen.
  3. Levitä perunat leivinpaperilla vuoratulle uuninpellille ja paina lyttyyn esimeriksi lasin avulla.
  4. Sivele pintaan öljyä ja mausta suolalla. Paahda uunin keskitasolla 20-30 min, kunnes perunat ovat paahtuneet rapeiksi.
  5. Perunoiden paahtuessa valmista tofuskagen. Murenna kylmäsavutofu muruksi. Kuori ja hienonna punasipuli. Hienonna tilli. Sekoita kaikki ainekset kulhossa. Tarkista maku.
  6. Nosta perunat uunista ja levitä päälle tofuskagenia nokareina, muutama lusikallinen merileväkaviaaria sekä punasipulisuikaleita. Viimeistele tuoreella tillillä.