Lyttyperunat on trendiherkku, joka muuntuu astetta juhlavammaksi tarjottavaksi tofuskagenin ja merileväkaviaarin myötä. Auran vegaaninen valkosipulimajoneesi antaa skagenille mojovan maun.
LYTTYPERUNAT
1 kg kiinteitä perunoita 3-4 rkl oliiviöljyä ½ tl suolaaTOFUSKAGEN
1 pkt (270 g) kylmäsavutofua 150 g kaurafraichea ½ dl Auran vegaani valkosipulimajoneesia 1 dl tuoretta tilli hienonnettuna ½ punasipuli 1 rkl sitruunamehua ¼ tl mustapippuria ½ tl suolaaLISÄKSI
n. 1 dl merileväkaviaaria punasipulia suikaleina tuoretta tilliä hienonnettuna- Harjaa perunat huolellisesti juuresharjalla. Älä kuori. Keitä perunat kypsiksi.
- Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen.
- Levitä perunat leivinpaperilla vuoratulle uuninpellille ja paina lyttyyn esimeriksi lasin avulla.
- Sivele pintaan öljyä ja mausta suolalla. Paahda uunin keskitasolla 20-30 min, kunnes perunat ovat paahtuneet rapeiksi.
- Perunoiden paahtuessa valmista tofuskagen. Murenna kylmäsavutofu muruksi. Kuori ja hienonna punasipuli. Hienonna tilli. Sekoita kaikki ainekset kulhossa. Tarkista maku.
- Nosta perunat uunista ja levitä päälle tofuskagenia nokareina, muutama lusikallinen merileväkaviaaria sekä punasipulisuikaleita. Viimeistele tuoreella tillillä.