Luksusyrttitahna saa näyttävän asun runsaista höysteistä: makeista kirsikkatomaateista, kurkkukuutioista, kikherneistä ja paahdetuista pinjansiemenistä sekä tuoreista yrteistä. Kokoa ainekset laakealle vadille ja tarjoa tahnalautanen hyvän leivän kera alkupalana tai ateriana.
Yrttitahna
1 tlk (230g) valkoisia papuja 1 rs (~160g) Porlammin Vege Plus Protein ruohosipulilevitettä ½ ruukku tuoretta basilikaa ½ ruukku tuoretta oreganoa n ½ dl oliiviöljyä 1 rkl sitruunamehua ½ tl suolaaLisäksi
250 g kirsikkatomaatteja ½ kurkku 1 dl kypsiä kikherneitä 100 g herneitä ½ dl paahdettuja pinjansiemeniä yrttejä versoja ja ituja maun mukaan mieleistäsi leipääKaupallinen yhteistyö | Porlammin Vege Plus
Valmistusohjeet:
- Huuhtele ja valuta pavut siivilässä. Mittaa kaikki yrttitahnan ainekset monitoimikoneeseen ja surauta tahnaksi. Lisää öljyä, kunnes koostumus on mieleisesi. Mausta maun mukaan suolalla.
- Levitä yrttitahna laakealle tarjoiluvadille.
- Halkaise kirsikkatomaatit, kuutio kurkku. Huuhtele ja valuta kikherneet. Sulata pakasteherneet. Kokoa ainekset tahnan päälle. Viimeistele maun mukaan paahdetuilla pinjansiemenillä sekä tuoreilla yrteillä, iduilla ja versioilla. Tarjoa mieleisesi leivän kera.