Linssibolognese on edullista ja helppoa arkiruokaa. Resepti on lisäksi vegaaninen ja gluteeniton ja valmistuu 20 minuutissa.
10 cm pätkä purjoa
3 valkosipulinkynttä
1 rkl oliiviöljyä paistamiseen
800g pastakastiketta
380g valmiita punaisia linssejä (esim GoGreen)
1 rkl balsamiviinietikkaa
1 rkl kookossokeria
1 tl kuivattua oreganoa
+ suolaa
+ mustapippuria
(+ tuoretta timjamia)
500g (gluteenitonta riisi)spagettia
Reseptin kirjoittaja | Minska
Valmistusohjeet
- Pese ja viipaloi purjo.
- Hienonna valkosipulinkynnet.
- Kuullota purjoviipaleita ja valkosipulia oliiviöljyssä pannulla.
- Kaada sekaan pastakastike ja valmiit punaiset linssit sekä balsamiviinietikka, kookossokeri ja oregano. Anna porista 5-10 minuuttia. Mausta suolalla ja mustapippurilla (sekä halutessasi tuoreella timjamilla).
- Keitä kylkeen gluteenitonta riisispagettia.