Linssi-punajuurilaatikko

Annoskoko2-4 henkilölle
Valmistusaika1h 20 min
VaikeusasteHelppo
Linssi-punajuurilaatikko
Linsseistä ja punajuurista valmistuu maidoton ja vegaaninen joululaatikko, jota punajuuren ystävä himoitsee jo ilmojen viiletessä. Resepti hurmaa mehevyydellään ja mausteisen täyteläisellä maulla.
5 keskikokoista punajuurta 2 tetraa punaisia linssejä (Reseptissä Go green 1 yhteensä 350g) 3 sipuli 2 dl valkosipulinkynttä 3 rkl kasviskermaa (sipulimaustettu sopii myös einomaisesti) 1/2 ruukkua Oatly iMat Fraiche ranskankermaa 1 tl tuoretta persiljaa 1 tl valkosipulijauhetta 1 tl sipulijauhetta maun mukaan rosmariinia maun mukaan mustapippuria maun mukaan suolaa öljyä tuoreita yrttejä: timjamia ja rosmariinia paistamiseen

Jouluinen laatikkoruoka hurmaa mehevyydellään ja mausteisen täyteläisellä maullaan. Linsseistä ja punajuurista valmistuu maidoton ja vegaaninen joululaatikko, jota punajuuren ystävä himoitsee jo ilmojen viiletessä. Kokeile viimeistään pikkujoulujen tarjoiluna ja nauti samalla herkullisesta tuoksusta, joka valtaa koko keittiön.

Reseptin kirjoittaja | Minska

Valmistus

  1. Kuori ja raasta punajuuret.
  2. Pilko sipuli ja kuullota öljyssä kunnes se on kypsää.
  3. Lisää kuivat mausteet ja murskaa joukkoon valkosipuli. Sekoittele kunnes valkosipuli alkaa tuoksumaan.
  4. Lisää punajuuriraaste ja sekoittele 5 min ajan.
  5. Valuta linsseistä vesi ja sekoita kaikki ainekset keskenään. Hienonna joukkoon tuoreet yrtit.
  6. Kaada uunivuokaan ja peitä foliolla.
  7. Paista 200 asteessa 30 min. Ota sitten folio pois ja paista toiset 30 min.
  8. Voit myös käyttää kannellista uunivuokaa.
  9. Anna vetäytyä noin 15-30 min ennen tarjoilua.

Vinkkejä valmistukseen

Punajuuriruoat ovat ravitsemussuositusten mukaan sopivia lapsille 1 vuodesta eteenpäin.

Joukkoon voi myös murentaa vegaanista fetaa tai muuta juustoa.