Libanonilaiset täytetyt munakoisot

Libanonilaiset täytetyt munakoisot

4GluteenitonHelppo1-1,5h

2 Isoa munakoisoa
1½ dl Kuivia vihreitä/ruskeita linssejä tai 1 tlk valmiiksi ketettyjä
oliiviöljyä
1 Sipuli hienonnettuna
1 tl Paprikajauhetta
1 tl Juustokuminaa
½ tl Korianterijauhetta
½ tl Jauhettua neilikkaa
½ tl Muskottijauhetta
½ tl Kanelia
½ tl Kardemummaa
1 ½ tl Kuivattua minttua
3/4 tl Suolaa
rouhittua mustapippuria
150g Fetaa
tuoretta minttua
granaattiomenansiemeniä

Reseptin kirjoittaja | Viimeistä murua myöten


 Valmistusohjeet

  1. Pistä linssit kiehumaan ja kypsymään.
  2. Halkaise munakoisot pituussuunnassa. Koverra munakoisonlihaa pois lusikan ja veitsen avulla. 
  3. Voitele munakoisopuolikkaat öljyllä ja pane 225-asteiseen uuniin 15 – 20 min.
  4. Pilko koverrettu munakoiso arpakuution kokoisksi kuutioiksi.
  5. Pilko sipuli hienoksi. Kuullota sipuli oliiviöljyssä muutaman minuutin ajan, lisää mausteet, koverrettu munakoiso  ja suola. Kypsennä, kunnes munakoiso on pehmennyt. Lisää oliiviöljyä tarpeen mukaan. Lisää lopuksi linssit sekaan.
  6. Lusikoi tämä täyte munakoison puolikkaisiin. Murenna päälle feta.
  7. Kypsennä munakoisoja uunissa vielä n. 15 minuuttia.
  8. Koristele mintulla ja granaattiomenansiemenillä.