Libanonilaiset täytetyt munakoisot

Annoskoko4
Valmistusaika1-1,5h
VaikeusasteHelppo
Libanonilaiset täytetyt munakoisot
Nämä maukkaat, uunissa pehmeäksi kypsyneet munakoisot, täytetään linsseillä, fetalla, mintulla ja granaattiomenalla.
2 isoa munakoisoa 1½ dl kuivia vihreitä/ruskeita linssejä tai 1 tlk valmiiksi ketettyjä oliiviöljyä 1 sipuli hienonnettuna 1 tl paprikajauhetta 1 tl juustokuminaa ½ tl korianterijauhetta ½ tl jauhettua neilikkaa ½ tl muskottijauhetta ½ tl kanelia ½ tl kardemummaa 1 ½ tl kuivattua minttua 3/4 tl suolaa rouhittua mustapippuria 150g fetaa tuoretta minttua granaattiomenansiemeniä

Reseptin kirjoittaja | Viimeistä murua myöten

Valmistusohjeet

  1. Pistä linssit kiehumaan ja kypsymään.
  2. Halkaise munakoisot pituussuunnassa. Koverra munakoisonlihaa pois lusikan ja veitsen avulla. 
  3. Voitele munakoisopuolikkaat öljyllä ja pane 225-asteiseen uuniin 15 – 20 min.
  4. Pilko koverrettu munakoiso arpakuution kokoisksi kuutioiksi.
  5. Pilko sipuli hienoksi. Kuullota sipuli oliiviöljyssä muutaman minuutin ajan, lisää mausteet, koverrettu munakoiso  ja suola. Kypsennä, kunnes munakoiso on pehmennyt. Lisää oliiviöljyä tarpeen mukaan. Lisää lopuksi linssit sekaan.
  6. Lusikoi tämä täyte munakoison puolikkaisiin. Murenna päälle feta.
  7. Kypsennä munakoisoja uunissa vielä n. 15 minuuttia.
  8. Koristele mintulla ja granaattiomenansiemenillä.