Nämä maukkaat, uunissa pehmeäksi kypsyneet munakoisot, täytetään linsseillä, fetalla, mintulla ja granaattiomenalla.
2 isoa munakoisoa
1½ dl kuivia vihreitä/ruskeita linssejä tai 1 tlk valmiiksi ketettyjä
oliiviöljyä
1 sipuli hienonnettuna
1 tl paprikajauhetta
1 tl juustokuminaa
½ tl korianterijauhetta
½ tl jauhettua neilikkaa
½ tl muskottijauhetta
½ tl kanelia
½ tl kardemummaa
1 ½ tl kuivattua minttua
3/4 tl suolaa
rouhittua mustapippuria
150g fetaa
tuoretta minttua
granaattiomenansiemeniä
Reseptin kirjoittaja | Viimeistä murua myöten
Valmistusohjeet
- Pistä linssit kiehumaan ja kypsymään.
- Halkaise munakoisot pituussuunnassa. Koverra munakoisonlihaa pois lusikan ja veitsen avulla.
- Voitele munakoisopuolikkaat öljyllä ja pane 225-asteiseen uuniin 15 – 20 min.
- Pilko koverrettu munakoiso arpakuution kokoisksi kuutioiksi.
- Pilko sipuli hienoksi. Kuullota sipuli oliiviöljyssä muutaman minuutin ajan, lisää mausteet, koverrettu munakoiso ja suola. Kypsennä, kunnes munakoiso on pehmennyt. Lisää oliiviöljyä tarpeen mukaan. Lisää lopuksi linssit sekaan.
- Lusikoi tämä täyte munakoison puolikkaisiin. Murenna päälle feta.
- Kypsennä munakoisoja uunissa vielä n. 15 minuuttia.
- Koristele mintulla ja granaattiomenansiemenillä.