Libanonilainen kikhernecurry ja kookosraita

Annoskoko4 hengelle
VaikeusasteHelppo
Libanonilainen kikhernecurry ja kookosraita
Viimeistä murua myöten valmistama curry on todellinen makuelämys täynnä yrttejä ja mausteita. Reseptissä yhdistyvät kikhernecurry, kuskus ja kookosraita.

Kikhernecurry

1 pkt (n 250g) kikherneitä 1 munakoiso 1/2 bataatti yhteensä n 1/2 dl oliiviöljyä paistamiseen 1 iso sipuli 1 rkl inkivääritahnaa tai inkivääriraastetta 1 1/2 rkl curry-maustetta 1/2 tl kardemummaa 1/2 tl kanelia 1/2 tl jauhettua neilikkaa 1/2 tl kurkumaa 3 tl chilitahnaa (esim harissa tai muu chilitahna) 1 reilu rkl tahinia 2 1/2 dl Oatly Havregurt Turkkilaista -kauragurttia 3/4 dl vettä 1/2 sitruunan mehu

Kookosraita

2 1/2 dl Oatly Havregurt Turkkilaista -kauragurttia 3/4 dl kookoshiutaleita 2 rkl rypsiöljyä 1 pieni kuivattu chili tai 1 tl chilihiutaleita (1/2 tl sinapinsiemeniä) (1 rkl kuivattuja curryn lehtiä)

Lisäksi

3/4 dl kuskusia per ruokailija + tuoretta korianteria / minttua n 1/4 granaattiomenan siemenistä

Kaupallinen yhteistyö | Oatly. Reseptin kirjoittaja | Viimeistä murua myöten

Valmistusohjeet

Kikhernecurry

  1. Siivuta munakoiso n. ½ siivuiksi. Kuori bataatti ja pilko se n. 1x1 cm kuutioiksi. Paista munakoisosiivut oliiviöljyssä melko kuumalla paistinpannulla molemmilta puolin, kunnes ne ovat ruskeita. Siirrä sivuun.
  2. Keitä bataattikuutioita kiehuvassa vedessä n. 10 minuuttia, kunnes ne ovat sen verran kypsiä, että saat haarukan juuri läpi. Valuta vesi pois ja siirrä ne munakoisojen kanssa odottamaan.
  3. Kuori sipuli. Hienonna se pieniksi kuutioiksi. Kuumenna keskilämmöllä pannulla oliiviöljyä ja lisää hienonnettu sipuli. Kuullota sipulia öljyssä, kunnes se on läpikuultavaa.
  4. Lisää inkivääritahna/inkivääriraaste ja kuullota vielä n. 1 minuutin ajan. Lisää sitten kaikki kuivamausteet pannulle ja kypsennä edelleen keskilämmöllä n. minuutin ajan.
  5. Lisää kikherneet pannulle ja pyöräytä pari kertaa.
  6. Lisää chilitahna, tahini, turkkilainen kauragurtti sekä vesi mukaan pannulle. Sekoita niin, että ainekset sekoittuvat keskenään. Lisää mukaan vielä bataattikuutiot ja munakoisot.
  7. Laske lieden lämpö niin, että kastike juuri ja juuri poreilee. Jätä kikhernekastike tekeytymään liedellä muiden valmistelujen ajaksi (n. puoleksi tunniksi). 
  8. Irrottele valmiiksi granaattiomenan siemenet. Valmista kuskus pakkauksen ohjeen mukaan.
  9. Puolen tunnin päästä sekoita kastikkeen joukkoon vielä sitruunamehu ja ripottele päälle granaattiomenansiemenet. Tarjoile kastike kuskusin, kookosraita-kastikkeen sekä tuoreen korianterin tai mintun kanssa.

Kookosraita

  1. Lisää paistinpannulle öljy, kookoshiutaleet ja chili. Sinapinsiemenet ja currynlehdet tuovat lisämakua, mutta eivät ole pakollisia, jos niitä ei löydy. Kuumenna paistinpannu. Sekoittele lastalla kookoshiutaleita ja mausteita öljyssä.
  2. Kun kookoshiutaleet ovat kauttaaltaan ruskistuneet, siirrä ne sivuun. Anna jäähtyä pari minuuttia.
  3. Kaada sitten kulhoon turkkilainen kauragurtti ja sekoita sen sekaan paistinpannulta kookoshiutale-mausteseos.

Hiilijalanjälki: 0,6 kg CO2e per annos

Katso lisää maukkaita Oatly -reseptejä