Viimeistä murua myöten valmistama curry on todellinen makuelämys täynnä yrttejä ja mausteita. Reseptissä yhdistyvät kikhernecurry, kuskus ja kookosraita.
Kikhernecurry
1 pkt (n 250g) kikherneitä 1 munakoiso 1/2 bataatti yhteensä n 1/2 dl oliiviöljyä paistamiseen 1 iso sipuli 1 rkl inkivääritahnaa tai inkivääriraastetta 1 1/2 rkl curry-maustetta 1/2 tl kardemummaa 1/2 tl kanelia 1/2 tl jauhettua neilikkaa 1/2 tl kurkumaa 3 tl chilitahnaa (esim harissa tai muu chilitahna) 1 reilu rkl tahinia 2 1/2 dl Oatly Havregurt Turkkilaista -kauragurttia 3/4 dl vettä 1/2 sitruunan mehuKookosraita
2 1/2 dl Oatly Havregurt Turkkilaista -kauragurttia 3/4 dl kookoshiutaleita 2 rkl rypsiöljyä 1 pieni kuivattu chili tai 1 tl chilihiutaleita (1/2 tl sinapinsiemeniä) (1 rkl kuivattuja curryn lehtiä)Lisäksi
3/4 dl kuskusia per ruokailija + tuoretta korianteria / minttua n 1/4 granaattiomenan siemenistäKaupallinen yhteistyö | Oatly. Reseptin kirjoittaja | Viimeistä murua myöten
Valmistusohjeet
Kikhernecurry
- Siivuta munakoiso n. ½ siivuiksi. Kuori bataatti ja pilko se n. 1x1 cm kuutioiksi. Paista munakoisosiivut oliiviöljyssä melko kuumalla paistinpannulla molemmilta puolin, kunnes ne ovat ruskeita. Siirrä sivuun.
- Keitä bataattikuutioita kiehuvassa vedessä n. 10 minuuttia, kunnes ne ovat sen verran kypsiä, että saat haarukan juuri läpi. Valuta vesi pois ja siirrä ne munakoisojen kanssa odottamaan.
- Kuori sipuli. Hienonna se pieniksi kuutioiksi. Kuumenna keskilämmöllä pannulla oliiviöljyä ja lisää hienonnettu sipuli. Kuullota sipulia öljyssä, kunnes se on läpikuultavaa.
- Lisää inkivääritahna/inkivääriraaste ja kuullota vielä n. 1 minuutin ajan. Lisää sitten kaikki kuivamausteet pannulle ja kypsennä edelleen keskilämmöllä n. minuutin ajan.
- Lisää kikherneet pannulle ja pyöräytä pari kertaa.
- Lisää chilitahna, tahini, turkkilainen kauragurtti sekä vesi mukaan pannulle. Sekoita niin, että ainekset sekoittuvat keskenään. Lisää mukaan vielä bataattikuutiot ja munakoisot.
- Laske lieden lämpö niin, että kastike juuri ja juuri poreilee. Jätä kikhernekastike tekeytymään liedellä muiden valmistelujen ajaksi (n. puoleksi tunniksi).
- Irrottele valmiiksi granaattiomenan siemenet. Valmista kuskus pakkauksen ohjeen mukaan.
- Puolen tunnin päästä sekoita kastikkeen joukkoon vielä sitruunamehu ja ripottele päälle granaattiomenansiemenet. Tarjoile kastike kuskusin, kookosraita-kastikkeen sekä tuoreen korianterin tai mintun kanssa.
Kookosraita
- Lisää paistinpannulle öljy, kookoshiutaleet ja chili. Sinapinsiemenet ja currynlehdet tuovat lisämakua, mutta eivät ole pakollisia, jos niitä ei löydy. Kuumenna paistinpannu. Sekoittele lastalla kookoshiutaleita ja mausteita öljyssä.
- Kun kookoshiutaleet ovat kauttaaltaan ruskistuneet, siirrä ne sivuun. Anna jäähtyä pari minuuttia.
- Kaada sitten kulhoon turkkilainen kauragurtti ja sekoita sen sekaan paistinpannulta kookoshiutale-mausteseos.
Hiilijalanjälki: 0,6 kg CO2e per annos