Lehtikaalisipsit

Annoskoko2021-03-02t00:00:00.000z
Valmistusaika30min
VaikeusasteHelppo
Lehtikaalisipsi resepti l Minska verkkokauppa|
Lehtikaalisipsit ovat niin herkullisia, että niihin voi jäädä koukkuun ja yksi annos ei riitäkään.
4–5 isoa lehtikaalin lehteä 2 rkl extra neitsyt oliiviöljyä* 2 rkl ravintohiivahiutaleita* + suolaa* + valkosipulijauhetta

Reseptin kirjoittaja | ParantavaRuoka

Valmistus

  1. Riivi lehtikaaleista kova keskiruoti pois. Revi lehdet paloiksi ja laita kulhoon.
  2. Lisää muut ainekset ja sekoita käsin niin, että ainekset tarttuvat lehtiin. Ole tarkkana suolan kanssa, ettei sitä hulahda liikaa.
  3. Paahda uunissa 150 °C noin 20 minuuttia. Kääntele pari kertaa paistamisen aikana. Varo polttamasta lehtiä.

Ravintohiivahiutaleet tuovat ruokiin juustoisaa makua. Ne sisältävät runsaasti erityisesti B-ryhmän vitamiineja. Hiutaleita voi ripotella leivän päälle, lisätä salaatteihin, kastikkeisiin ja uuniruokiin. Parhaiten ravintohiivahiutaleiden ravintoarvot säilyvät, kun niitä kuumennetaan mahdollisimman vähän.