Lehtikaalisipsit ovat niin herkullisia, että niihin voi jäädä koukkuun ja yksi annos ei riitäkään.
4–5 isoa lehtikaalin lehteä
2 rkl extra neitsyt oliiviöljyä
2 rkl ravintohiivahiutaleita
+ suolaa
+ valkosipulijauhetta
Reseptin kirjoittaja | ParantavaRuoka
Valmistus
- Riivi lehtikaaleista kova keskiruoti pois. Revi lehdet paloiksi ja laita kulhoon.
- Lisää muut ainekset ja sekoita käsin niin, että ainekset tarttuvat lehtiin. Ole tarkkana suolan kanssa, ettei sitä hulahda liikaa.
- Paahda uunissa 150 °C noin 20 minuuttia. Kääntele pari kertaa paistamisen aikana. Varo polttamasta lehtiä.
Ravintohiivahiutaleet tuovat ruokiin juustoisaa makua. Ne sisältävät runsaasti erityisesti B-ryhmän vitamiineja. Hiutaleita voi ripotella leivän päälle, lisätä salaatteihin, kastikkeisiin ja uuniruokiin. Parhaiten ravintohiivahiutaleiden ravintoarvot säilyvät, kun niitä kuumennetaan mahdollisimman vähän.