Lehtikaalipesto on helppo valmistaa itse. Se sopii täydellisesti gluteenittoman vihreän linssipastan ja fetan kanssa nopeaksi arkiruoaksi.
1,5 dl neitsytoliiviöljyä
2 lehtikaalin lehteä
1 valkosipulinkynsi
1/2 limen mehu
1/2-1 tl suolaa
1,5 dl cashewpähkinöitä
+ mustapippuria
1 rkl ravintohiivahiutaleita
250g vihreää linssipastaa (esim Makrobios)
200g fetaa
Reseptin kirjoittaja | Minska
Valmistusohjeet
- Poista lehtikaaleista kova keskiruoto. Jos lehtikaalia jää yli, tee niistä lehtikaalisipsit.
- Valmista pesto sekoittamalla blenderissä öljy, lehtikaali, mausteet ja pähkinät. Blendaa tasaiseksi.
- Keitä linssipasta pussin ohjeiden mukaan
- Valuta linssipasta ja sekoita siihen pesto. Mausta tarvittaessa suolalla.
- Murustele feta valmiiden annosten päälle ja tarjoa halutessasi kylkeen lehtikaalisipsejä.