Lämmittävä porkkana-vuohenjuustokeitto

Annoskoko4 annosta
Valmistusaikan.1h
VaikeusasteHelppo
Lämmittävä porkkana-vuohenjuustokeitto
Porkkana ja vuohenjuusto ovat makupari, joka saa lämpimistä mausteista ihanan säväyksen. Keiton täyteläinen maku syntyy paahtamalla porkkanat uunissa.
1 kg porkkanoita 2 rkl oliiviöljyä* 1 litraa vettä 2 isoa valkosipulinkynttä 2 vuohenjuustoa (kokonainen tavallisen kokoinen pötkö) 150-200 g tilliä hyppysellinen (n1tl) suolaa* 1 tl valkopippuria ½ tl jauhettua inkivääriä 2 tl tahinia* 2 rkl valkoviinietikkaa 2 tl rouhittua mustapippuria*

Reseptin kirjoittaja | Viimeistä murua myöten

Valmistusohjeet

  1. Lämmitä uuni 200 asteiseksi. Kuori ja paloittele porkkana. Lisää oliiviöljy porkkanapalojen joukkoon. Paista uunissa noin 30 minuuttia.
  2. Kuori ja pilko valkosipulinkynnet. Lisää ne porkkanapalasten kanssa kattilaan ja paista noin 3 minuuttia. Lisää sitten vesi ja suola. Kiehauta.
  3. Paloittele vuohenjuusto ja revi tilliä pienemmäksi. Lisää ne joukkoon.
  4. Soseuta keitto.
  5. Lisää tahini, valkoviinietikka ja mausteet.