Porkkana ja vuohenjuusto ovat makupari, joka saa lämpimistä mausteista ihanan säväyksen.
Keiton täyteläinen maku syntyy paahtamalla porkkanat uunissa.
1 kg porkkanoita
2 rkl oliiviöljyä*
1 litraa vettä
2 isoa valkosipulinkynttä
2 vuohenjuustoa (kokonainen tavallisen kokoinen pötkö)
150-200 g tilliä
hyppysellinen (n1tl) suolaa*
1 tl valkopippuria
½ tl jauhettua inkivääriä
2 tl tahinia*
2 rkl valkoviinietikkaa
2 tl rouhittua mustapippuria*
Reseptin kirjoittaja | Viimeistä murua myöten
Valmistusohjeet
- Lämmitä uuni 200 asteiseksi. Kuori ja paloittele porkkana. Lisää oliiviöljy porkkanapalojen joukkoon. Paista uunissa noin 30 minuuttia.
- Kuori ja pilko valkosipulinkynnet. Lisää ne porkkanapalasten kanssa kattilaan ja paista noin 3 minuuttia. Lisää sitten vesi ja suola. Kiehauta.
- Paloittele vuohenjuusto ja revi tilliä pienemmäksi. Lisää ne joukkoon.
- Soseuta keitto.
- Lisää tahini, valkoviinietikka ja mausteet.