Lämmin juuressalaatti maapähkinäkastikkeella | Minskan helpot arkiruoat

Lämmin juuressalaatti maapähkinäkastikkeella

4 hlöVegaaninen, maidoton, gluteenitonHelppo40 min

Juuressalaatti

1 Kukkakaali
1 Bataatti
0,25 dl Oliiviöljyä*
½ tl Valkosipulijauhetta
½ tl Sipulijauhetta
1–2 tl Curryjauhetta
150gl Vihreää salaattia esim
Rucolaa
Tammenlehtisalaattia ja romainea
100g Cashewpähkinöitä*
1 Kevätsipuli (sipuli ja varret)
+ basilikaa ja korianteria sekä halutessasi muita tuoreita yrttejä

Maapähkinäkastike

1–2 rkl Maapähkinävoita*
3 rkl Oliiviöljyä*
2 tl Soijakastiketta
1 Limen mehu
1 Valkosipulinkynsi murskattuna
(⅛-¼ tl Harissatahnaa tai chilihiutaleita*)
+ Vettä koostumuksen säätelyyn

vinkki! jos kaipaat vaihtelua, vaihda vihannekset muihin satokauden herkkuihin ja maapähkinävoi tahiniin*.

Reseptin kirjoittaja | Minska

 

Valmistusohjeet

Lämmin juuressalaatti:

  1. Lämmitä uuni 225 °C asteeseen.
  2. Kuori bataatti ja kuutioi se.
  3. Pilko kukkakaali paloiksi.
  4. Sekoita oliiviöljy ja mausteet keskenään ja pyörittele ne yhdessä bataattikuutioiden ja kukkakaalin kanssa.
  5. Aseta maustetut bataatit ja kukkakaalit pellille ja paista 20–30 min kunnes ne ovat kypsiä.
  6. Hienonna kokonainen kevätsipuli ja valitsemasi yrtit. Revi joukkoon vihreää salaattia.
  7. Paahda cashewpähkinät ruskeaksi pannulla.
  8. Kasaa ainekset salaattipedille. Tarjoile maapähkinäkastikkeen kera.

Maapähkinäkastike:

  1. Sekoita salaatinkastikkeen ainekset blenderissä tai lasipurkissa ravistaen. Jos haluat kastikkeesta hieman tulisemman, lisää joukkoon ⅛-¼ tl harissatahnaa tai chilihiutaleita.
  2.  Sirottele juuressalaatin päälle tai käytä dippinä juureksille.

*Nämä reseptin tuotteet löydät verkkokaupastamme

Lisää helppoja arkiruokareseptejä