Lämmin juuressalaatti on helppo tuunata omaan makuun sopivaksi satokauden herkkuja hyödyntäen. Annoksen kruuna mausteinen maapähkinäkastike. Kokeile ja ihastu!
Juuressalaatti
1 kukkakaali 1 bataatti 0,25 dl oliiviöljyä* ½ tl valkosipulijauhetta ½ tl sipulijauhetta 1–2 tl curryjauhetta 150gl vihreää salaattia esim rucolaa tammenlehtisalaattia ja romainea 100g cashewpähkinöitä* 1 kevätsipuli (sipuli ja varret) + basilikaa ja korianteria sekä halutessasi muita tuoreita yrttejäMaapähkinäkastike
1–2 rkl maapähkinävoita* 3 rkl oliiviöljyä* 2 tl soijakastiketta 1 limen mehu 1 valkosipulinkynsi murskattuna (⅛-¼ tl harissatahnaa tai chilihiutaleita*) + vettä koostumuksen säätelyynReseptin kirjoittaja | Minska
Valmistusohjeet
Lämmin juuressalaatti:
- Lämmitä uuni 225 °C asteeseen.
- Kuori bataatti ja kuutioi se.
- Pilko kukkakaali paloiksi.
- Sekoita oliiviöljy ja mausteet keskenään ja pyörittele ne yhdessä bataattikuutioiden ja kukkakaalin kanssa.
- Aseta maustetut bataatit ja kukkakaalit pellille ja paista 20–30 min kunnes ne ovat kypsiä.
- Hienonna kokonainen kevätsipuli ja valitsemasi yrtit. Revi joukkoon vihreää salaattia.
- Paahda cashewpähkinät ruskeaksi pannulla.
- Kasaa ainekset salaattipedille. Tarjoile maapähkinäkastikkeen kera.
Maapähkinäkastike:
- Sekoita salaatinkastikkeen ainekset blenderissä tai lasipurkissa ravistaen. Jos haluat kastikkeesta hieman tulisemman, lisää joukkoon ⅛-¼ tl harissatahnaa tai chilihiutaleita.
- Sirottele juuressalaatin päälle tai käytä dippinä juureksille.
*Nämä reseptin tuotteet löydät verkkokaupastamme
Lisää helppoja arkiruokareseptejä
Vinkkejä valmistukseen
Vinkki! Jos kaipaat vaihtelua, vaihda vihannekset muihin satokauden herkkuihin ja maapähkinävoi tahiniin*.