Kvinoasalaatti

Annoskoko6 annosta
Valmistusaika30 min
VaikeusasteHelppo
Kvinoasalaatti
Kvinoasalaatti on nopea, ravitseva salaatti, joka muuttuu täytteitä vaihtamalla. Pähkinöiden ja kuivattujen hedelmien kanssa tämä salaatti maistuu kesästä talveen.
3 dl Kvinoaa (keittämättömänä 1 mieluiten irtonaista kvinoaa) 1 tl sitruunan mehu ja raastettu kuori 4 rkl suolaa 1 oliiviöljyä 1puntti punasipuli 1puntti tuoretta minttua 1 dl tuoretta lehtipersiljaa 1 dl kuivattuja karpaloita tai rusinoita 1 dl kuivattuja aprikooseja 1 manteleita paahdettuna granaattiomenan siemenet (kourallinen vihreitä oliiveja) (fetaa lisäämällä tulee ruokaisampi salaatti mutta mielestäni se ei sitä kaipaa)

Reseptin kirjoittaja | Viimeistä murua myöten

Valmistusohjeet

  1. Huuhdo kvinoa siivilässä valuvan veden alla. Keitä kvinoa kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan.
  2. Sekoita kvinoan joukkoon suola, sitruunan mehu ja kuori sekä oliiviöljy.
  3. Paahda manteleita kuivalla kuumalla pannulla, kunnes ne tuoksuvat ja ruskistuvat.
  4. Pilko aprikoosit ja mantelit hieman pienemmiksi.
  5. Hienonna punasipuli pieneksi silpuksi.
  6. Irrota granaattiomenansiemenet.
  7. Silppua minttu ja persilja.
  8. Sekoita kaikki ainekset salaatiksi.

Vinkkejä valmistukseen

*Löydät nämä tuotteet verkkokaupastamme: