Kvinoasalaatti on nopea, ravitseva salaatti, joka muuttuu täytteitä vaihtamalla. Pähkinöiden ja kuivattujen hedelmien kanssa tämä salaatti maistuu kesästä talveen.
3 dl Kvinoaa (keittämättömänä
1 mieluiten irtonaista kvinoaa)
1 tl sitruunan mehu ja raastettu kuori
4 rkl suolaa
1 oliiviöljyä
1puntti punasipuli
1puntti tuoretta minttua
1 dl tuoretta lehtipersiljaa
1 dl kuivattuja karpaloita tai rusinoita
1 dl kuivattuja aprikooseja
1 manteleita paahdettuna
granaattiomenan siemenet
(kourallinen vihreitä oliiveja)
(fetaa lisäämällä tulee ruokaisampi salaatti
mutta mielestäni se ei sitä kaipaa)
Reseptin kirjoittaja | Viimeistä murua myöten
Valmistusohjeet
- Huuhdo kvinoa siivilässä valuvan veden alla. Keitä kvinoa kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan.
- Sekoita kvinoan joukkoon suola, sitruunan mehu ja kuori sekä oliiviöljy.
- Paahda manteleita kuivalla kuumalla pannulla, kunnes ne tuoksuvat ja ruskistuvat.
- Pilko aprikoosit ja mantelit hieman pienemmiksi.
- Hienonna punasipuli pieneksi silpuksi.
- Irrota granaattiomenansiemenet.
- Silppua minttu ja persilja.
- Sekoita kaikki ainekset salaatiksi.
Vinkkejä valmistukseen
*Löydät nämä tuotteet verkkokaupastamme: