Padthai on thaimaalainen versio pyttipannusta. Kvinoalla teet padthaista astetta ravinteikkaamman.
2 dl keitettyä kvinoaa
1 pkt (savu)tofua
1 dl pakasteherneitä
1/2 paprika
1-2 luomukananmunaa
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
1 tl curryjauhetta
0,5 tl kuminansiemeniä
+ suolaa
+ mustapippuria
+ chilijauhetta
+ korianteria
+ kevätsipulia
+ oliiviöljyä / gheetä / voita paistamiseen
Reseptin kirjoittaja | ParantavaRuoka
Valmistus
- Keitä kvinoa ohjeen mukaan valmiiksi. (Vinkki: Jos keität isomman satsin kerralla, voit käyttää sitä pitkin viikkoa osana muita ruokia.)
- Kuutioi tofu ja paista sitä ensin pienessä tilkassa oliiviöljyä kunnes pinta ruskistuu. Jätä sivuun odottamaan.
- Hienonna sipuli ja valkosipuli. Lämmitä miedolla lämmöllä tilkka oliivöljyä/gheetä/voita pannulla ja lisää sipulit ja mausteet. Anna pöhistä hetki öljyssä.
- Lisää pannulle valutettu kvinoa, herneet ja paprika. Kääntele hetki ja lisää kananmunat. Pyöräytä kaikki sekaisin.
- Lisää suola, mustapippuri ja chili ja lopuksi kevätsipuli ja korianteri.
- Lisää tofut valmiin annoksen päälle ja nauti.