Paahdettu kurpitsasalaatti hurmaa: mikään ei ole parempaa kuin vastakeitetty kvinoa, tuoreeltaan paahdettu makea ja lämmin myskikurpitsa ja pinjansiemenet.
2 dl kuivaa kvinoaa
n 500 g keskikokoinen myskikurpitsa
+ sesongin salaattia ja lehtivihreitä
+ tuoreita versoja esim herneenversoja
70 g pinjansiemeniä
5 rkl oliiviöljyä
2 rkl omenaviinietikkaa
1 rkl vaahterasiirappia
+ suolaa maun mukaan
+ pippuria myllystä maun mukaan
Reseptin kirjoittaja | Feel Good Kitchen
Valmistusohjeet
- Kuori ja kuutioi kurpitsa. Pirskottele kuutiot kevyesti oliiviöljyllä ja paahda 200 asteessa n. 20 min ajan tai kunnes kauniin kypsiä (haarukka uppoaa läpi ilman turhaa voimaa).
- Keitä kvinoa pakkausohjeen mukaan. Mausta suolalla. Paahda pinjansiemenet nopeasti kuumalla pannulla, varo, etteivät ne kärtsähdä!
- Pilko salaatti ja lehtivihreät sekä versot suureen kulhoon. Sekoita keskenään oliiviöljy, omenaviinietikka ja vaahterasiirappi ja pirskottele salaattipohjan päälle.
- Ripottele sitten salaatin päälle kvinoa, kurpitsa ja paahdetut pinjansiemenet. Nauti heti lämpimänä tai seuraavana päivänä jääkaappikylmänä!