Kurpitsasalaatti

Annoskoko3-4 annosta
Valmistusaika45 min
Kurpitsasalaatti
Paahdettu kurpitsasalaatti hurmaa: mikään ei ole parempaa kuin vastakeitetty kvinoa, tuoreeltaan paahdettu makea ja lämmin myskikurpitsa ja pinjansiemenet.
2 dl kuivaa kvinoaa n 500 g keskikokoinen myskikurpitsa + sesongin salaattia ja lehtivihreitä + tuoreita versoja esim herneenversoja 70 g pinjansiemeniä 5 rkl oliiviöljyä 2 rkl omenaviinietikkaa 1 rkl vaahterasiirappia + suolaa maun mukaan + pippuria myllystä maun mukaan

Reseptin kirjoittaja | Feel Good Kitchen

Valmistusohjeet

  1. Kuori ja kuutioi kurpitsa. Pirskottele kuutiot kevyesti oliiviöljyllä ja paahda 200 asteessa n. 20 min ajan tai kunnes kauniin kypsiä (haarukka uppoaa läpi ilman turhaa voimaa).
  2. Keitä kvinoa pakkausohjeen mukaan. Mausta suolalla. Paahda pinjansiemenet nopeasti kuumalla pannulla, varo, etteivät ne kärtsähdä!
  3. Pilko salaatti ja lehtivihreät sekä versot suureen kulhoon. Sekoita keskenään oliiviöljy, omenaviinietikka ja vaahterasiirappi ja pirskottele salaattipohjan päälle.
  4. Ripottele sitten salaatin päälle kvinoa, kurpitsa ja paahdetut pinjansiemenet. Nauti heti lämpimänä tai seuraavana päivänä jääkaappikylmänä!