Mausteinen ja täyteläinen vegaaninen kurpitsakeitto lisukkeena rapeat lehtikaalisipsit. Keittoon soseutetaan silken tofua sekaan, näin keitto pitää nälkää pidempään.
Keitto
n 800g myskikurpitsaa 1 sipuli 2 valkosipulinkynttä 1 rkl oliiviöljyä* 1 tl juustokuminaa* 1 tl kanelia* 1 tl jauhettua inkivääriä 1 rkl kurkumaa 1 l vettä 2 kasvisliemikuutiota pala tuoretta inkivääriä 500g peruna- ja keittokasvissekoitusta 350g silken tofua (pehmeää maustamatonta tofua 250 ml esimerkiksi Blue Dragon) + kookosmaitoa suolaa maun mukaanLehtikaalisipsit
200g lehtikaalia 4 rkl oliiviöljyä* 5 rkl ravintohiivahiutaleita* 0,5-1 tl suolaa* 1 rkl sipulijauhetta 1 rkl chilihiutaleitaReseptin kirjoittaja | Minska
Valmistusohjeet
- Kuori ja paloittele myskikurpitsa. Kaavi siemenet pois lusikalla. Laita kurpitsa kulhoon odottamaan.
- Hienonna sipuli ja valkosipuli.
- Kuumenna oliiviöljy kattilassa ja lisää sipuli ja valkosipuli. Kuullota miedolla lämmöllä kunnes ne pehmenevät.
- Lisää mausteet ja pyöräytä sekaisin. Anna hautua hetki, älä kuitenkaan polta mausteita pohjaan.
- Kaada vesi kattilaan. Lisää kurpitsat, peruna-kasviskeittosekoitus, inkivääri sekä kasvisliemikuutiot. Jätä kiehumaan.
- Tee sillä aikaa lehtikaalisipsit.
- Kun kurpitsa on pehmeää, lisää tofu ja soseuta keitto.
- Kaada sekaan kookosmaito ja tarkista maku. Lisää halutessasi suolaa.
- Tarjoa lehtikaalisipsien kanssa.
Lehtikaalisipsit
- Laita uuni kuumenemaan 150 asteeseen.
- Poista lehtikaaleista kova keskiruoti ja revi lehdet suupaloiksi (Huom! Lehdet menevät todella kasaan, joten voit jättää lehdet aika reiluiksi etteivät ne pala uunissa).
- Laita revityt lehtikaalipalat kulhoon ja lisää loput ainekset. Pese kädet.
- Sekoita puhtain käsin niin että mausteet tarttuvat lehtikaalipaloihin.
- Kaada lehtikaalit leivinpellille ja paista uunissa 15-20min.
- Kääntele pari kertaa paistamisen aikana, jotta lehdet eivät pala.
Vinkkejä valmistukseen
Vinkki
Erittäin helppo tapa valmistaa kookosmaitoa on lisätä kookosmannaa veteen. Lisää 1 osa mannaa 3 osaan vettä.