Kurpitsa-mustapapukastike ja korianterijogurtti

Annoskoko4 hengelle
Valmistusaikan. 40 min
VaikeusasteHelppo
Kurpitsa-mustapapukastike ja korianterijogurtti
Kurpitsa, mustapavut ja savupaprika sopivat täydellisesti yhteen. Kruunaa annos korianterijogurtilla ja riisillä. Annos on kokonaisuudessaan vegaaninen ja kastike on lisäksi gluteeniton.

Kurpitsa-mustapapukastike

1 myskikurpitsa 1 rkl oliiviöljyä 2 rkl savupaprikajauhetta 2 tl suolaa 1 sipuli 3 valkosipulinkynttä 1-2 tl chilitahnaa 1 prk mustapapuja 1 prk tomaattimurskaa 2 dl vettä 1 rkl balsamiviinietikkaa 1 rkl kookossokeria 1 ruukku korianteria + mustapippuria

Korianterijogurtti

500g kaurajogurttia (esim Oatly Havregurt) 1 ruukku korianteria 1 valkosipulinkynsi 1/4 tl suolaa 1 rkl sitruunamehua

Reseptin kirjoittaja | Minska

Valmistusohjeet

Kurpitsa-mustapapukastike

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
  2. Halkaise kurpitsa ja poista siemenet ja kuori (tämä voi olla aika haastavaa paksun kuoren takia, y-kuorijalla tai veitsellä ehkä helpointa).
  3. Paloittele kuorittu kurpitsa kuutioiksi ja laita kulhoon. Lisää öljy, 1 tl suolaa sekä savupaprikajauhe ja sekoita hyvin.
  4. Kaada maustetut kurpitsapalat leivinpaperilla vuoratulle leivinpellille ja levitä tasaiseksi. Paahda uunissa noin 20 minuuttia.
  5. Tee sillä aikaa mustapapu-tomaattipata:
  6. Hienonna sipulit ja kuullota niitä öljyssä korkeareunaisessa paistinpannussa, wokpannulla tai paistokasarissa.
  7. Lisää chilitahna, mustapavut, tomaattimurska, vesi, 1 tl savupaprikaa, suola, balsamiviinietikka ja sokeri. Hauduta noin 15 minuuttia välillä sekoitellen.
  8. Valmista sillä välin korianterijogurtti (ohje alla).
  9. Ota kurpitsat uunista ja sekoita ne mustapapu-tomaattipataan.
  10. Hienonna korianteri ja sekoita joukkoon.
  11. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
  12. Tarjoa korianterijogurtin ja esim. riisin kanssa.

Korianterijogurtti

  1. Sekoita ainekset blenderissä tai sauvasekoittimella ja soseuta tasaiseksi.

Vinkkejä valmistukseen

Kurpitsa-mustapapukastike on myös gluteeniton.