Kurpitsa-mustapapukastike ja korianterijogurtti

Kurpitsa-mustapapukastike ja korianterijogurtti

4 hengelleVegaaninen, gluteenitonHelppoN. 40min

Kurpitsa-mustapapukastike

1 Myskikurpitsa
1 rkl Oliiviöljyä
2 rkl Savupaprikajauhetta*
2 tl Suolaa*
1 Sipuli
3 Valkosipulinkynttä
1-2 tl Chilitahnaa
1 prk Mustapapuja
1 prk Tomaattimurskaa
2 dl Vettä
1 rkl Balsamiviinietikkaa*
1 rkl Kookossokeria*
1 ruukku Korianteria
+ Mustapippuria*

Korianterijogurtti

500g Kaurajogurttia (esim
Oatly havregurt)
1 ruukku Korianteria
1 Valkosipulinkynsi
1/4 tl Suolaa*
1 rkl Sitruunamehua*

kurpitsa-mustapapukastike on myös gluteeniton.

Reseptin kirjoittaja | Minska

 

Valmistusohjeet

Kurpitsa-mustapapukastike

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
  2. Halkaise kurpitsa ja poista siemenet ja kuori (tämä voi olla aika haastavaa paksun kuoren takia, y-kuorijalla tai veitsellä ehkä helpointa).
  3. Paloittele kuorittu kurpitsa kuutioiksi ja laita kulhoon. Lisää öljy, 1 tl suolaa sekä savupaprikajauhe ja sekoita hyvin.
  4. Kaada maustetut kurpitsapalat leivinpaperilla vuoratulle leivinpellille ja levitä tasaiseksi. Paahda uunissa noin 20 minuuttia.
  5. Tee sillä aikaa mustapapu-tomaattipata:
  6. Hienonna sipulit ja kuullota niitä öljyssä korkeareunaisessa paistinpannussa, wokpannulla tai paistokasarissa.
  7. Lisää chilitahna, mustapavut, tomaattimurska, vesi, 1 tl savupaprikaa, suola, balsamiviinietikka ja sokeri. Hauduta noin 15 minuuttia välillä sekoitellen.
  8. Valmista sillä välin korianterijogurtti (ohje alla).
  9. Ota kurpitsat uunista ja sekoita ne mustapapu-tomaattipataan.
  10. Hienonna korianteri ja sekoita joukkoon.
  11. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
  12. Tarjoa korianterijogurtin ja esim. riisin kanssa.

Korianterijogurtti

  1. Sekoita ainekset blenderissä tai sauvasekoittimella ja soseuta tasaiseksi.

*Nämä tuotteet löydät verkkokaupastamme

Katso lisää arkiruokareseptejä