Paahdetusta kurpitsasta valmistuu syksyinen kvinoa-kurpitsasalaatti. Kvinoasalaatit ovat käteviä, ravitsevia ja maukkaita. Kokeile versio myskikurpitsalla.
1 myskikurpitsa tai 1
2 dl 5 kg bataattia
1 tl kvinoaa – keitinveteen kasvisliemikuutio
+ suolaa*
1/2 dl rouhittua mustapippuria*
1 rkl oliiviöljyä*
2 rkl valkoviinietikkaa
1 tahinia*
3 appelsiinin raastettu kuori ja puristettu mehu
1 dl punasipulia
1 dl kuivattuja karpaloita/rusinoita (n 1 pussillinen)
1/2 tlk kurpitsansiemeniä*
1 tlk aurinkokuivattua tomaattia*
2 rasiaa kikherneitä*
1 nippu baby-pinaattia
1 nippu tuoretta persiljaa
1 pkt tuoretta minttua
vegefetaa / n 150 g tavallista fetaa
Reseptin kirjoittaja | Viimeistä murua myöten
Kvinoasalaatit ovat äärimmäisen käteviä: ne on helppo pakata mukaan lounaaksi, niitä ei tarvitse lämmittää ja niitä on helppo tehdä jättimäisiäkin annoksia kerralla vaikka isoihin juhliin tarjottavaksi. Kvinoa salaatin pohjana on ravitsevaa ja todella maukasta.
Kurpitsa-kvinoasalaatti on syksyinen versio suosikkisalaatista, sillä pitäähän jokaiselle vuodenajalle olla omansa. Kurpitsan tilalla voi yhtä hyvin käyttää mehevää bataattia.
Valmistusohjeet
- Kuori kurpitsa. Paloittele kuutioiksi. Lorauta päälle hieman oliiviöljyä, lisää suolaa ja pippuria ja paahda 200 asteisessa uunissa n. 30 minuuttia.
- Huuhtele kvinoa siivilässä ennen keittämistä. Keitä sitten kypsäksi vedessä, jossa on kasvisliemikuutio, ja huuhtele kypsä kvinoa kylmän veden alla, jotta kvinoa jäähtyy. Älä kokoa salaattia lämpimään kvinoaan, koska se kökkäröityy.
- Raasta appelsiinin kuoret. Sekoita ne, sekä suola, pippuria, tahini ja oliiviöljy (ei pidä erityisesti säästellä) sekä appelsiininmehu ja valkoviinietikka kvinoan joukkoon.
- Hienonna punasipulit pieniksi kuutioiksi ja sekoita kvinoan joukkoon.
- Sekoita loput ainekset ja paahdetut kurpitsakuutiot kvinoasalaatin joukkoon.