Taikinajuuri
2 dl vehnäjauhoja 1,5 dl vettä ripaus kuivahiivaaSämpylätaikina
1 tl kuivahiivaa 4 dl vehnäjauhoja 0,5 tl suolaa 1 dl vettä 2 rkl oliiviöljyäKukkakaalipihvit
2 pientä kukkakaalia suolaa mustapippuria 2 rkl oliiviöljyä 1 tl raastettua inkivääriä 1 tl juustokuminaa 0,5 tl kurkumaaTabbouleh
Ylijääneet kukkakaalit 4 rkl oliiviöljyä 1 dl couscousia 1 nippu lehtipersiljaa 1 valkosipulinkynsi 2 kevätsipulia 1/2 kurkku 150 g kirsikkatomaatteja 1/2 sitruunan mehu ja raastettu kuori suolaa mustapippuriaOliivirelish
1/2 pieni punasipuli 2 dl kalamataoliiveja 4 oksaa lehtipersiljaa 1 rkl oliiviöljyä 1 rkl sokeria 1/2 sitruunan mehu ja raastettu kuoriLisäksi
2 tomaattia 3 salaatinlehteä Auran Sriracha burgerkastikettaKaupallinen yhteistyö | Auran
Valmistusohjeet:
Sekoita ciabatta-leivän startterin aineet ja anna levätä huoneenlämmössä noin 15 tuntia. Sekoita taikinan ainekset startteriin ja vaivaa 10 minuuttia. Nostata peitettynä lämpimässä paikassa 2 tuntia. Painele taikina alas puolessa välissä nostatusta. Muotoile kohotetusta taikinasta öljytyin käsin öljytyllä alustalla 6 sämpylää ja anna nousta peitettynä toiset 1–2 tuntia, niin että sämpylät ovat kohonneet kaksinkertaisiksi. Pirskottele päälle vettä ja paista 200-asteisessa uunissa 20 minuuttia, kunnes sämpylät ovat kullanruskeita.
Leikkaa kukkakaaleista lehdet ja osa kannasta pois. Leikkaa kukkakaaleista kolme pihviä keskeltä kukkakaalia, niin että jäljellä oleva kanta pitää pihvejä kasassa. Säästä loput kukkakaalit tabboulehiin. Mausta pihvit suolalla sekä mustapippurilla ja paista öljytyssä pannussa tai grillissä kullanruskeiksi. Sekoita oliiviöljy, raastettu inkivääri, juustokumina sekä kurkuma ja voitele kukkakaalipihvit seoksella. Paista pihvit kypsiksi 200-asteisessa uunissa 15 minuuttia.
Valmista tabbouleh. Pilko ylijääneet kukkakaalit hieman riisiä isoimmiksi paloiksi monitoimikoneen kutterilla tai veitsellä. Sekoita kukkakaaleihin kaksi ruokalusikallista oliiviöljyä ja mausta suolalla. Lämmitä mikrossa kannella tai kelmulla peitettynä 3 minuuttia. Kypsennä couscous pakkauksen ohjeen mukaan. Sekoita jäähtyneet couscous ja kukkakaali. Sekoita joukkoon hienonnettu lehtipersilja ja valkosipuli, viipaloitu kevätsipuli ja pieneksi pilkotut kurkku ja kirsikkatomaatit. Mausta raastetulla sitruunankuorella ja sitruunamehulla sekä suolalla ja mustapippurilla.
Valmista oliivirelish. Hienonna punasipuli, kalamataoliivit ja lehtipersilja. Sekoita ja lisää joukkoon oliiviöljy, hunaja ja sitruunan mehu sekä kuori. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
Paahda puolitettujen ciabatta-sämpylöiden leikkauspinnat pannulla tai grillissä. Paista samalla tuhdit viipaleet tomaattia. Nosta pohjalle paistettu kukkakaali, salaattia, paahdettua tomaattia, oliivirelishiä ja Auran Sriracha burgerkastikkeella voideltu ciabatta-sämpylän kansi. Tarjoile tabboullehin kanssa.
Vinkkejä valmistukseen
Mikäli aika on tiukalla, voit käyttää reseptissä valmiita ciabattasämpylöitä.
Vinkki: kokeile perinteisten vehnäjauhojen sijasta SunSpelt Alkuvehnäjauhoa tai couscousin tilalla ravinteikasta kvinoaa. Löydät tuotteet edullisesti verkkokaupastamme!