Maukas tikka masala syntyy helposti myös kukkakaalista! Vegaaninen versio perinteisestä intialaisesta ruoasta maistuu koko perheelle.
1/2 tl sinapinsiemeniä
+ öljyä paistamiseen*
2 sipulia
6 valkosipulinkynttä
1 tl raastettua inkivääriä
1-2 rkl Garam masalaa*
1 tl jauhettua korianteria
1/2 tl kurkumaa*
1/2 tl kanelia*
1/2 tl - 1 tl suolaa*
+ halutessasi tuoretta chilipaprikaa
1 tlk (400 g) kirsikkatomaatteja
1 punainen paprika
400 ml kookosmaitoa
1 ruukku korianteria
3 dl cashewpähkinöitä*
1 suuri kukkakaali
Reseptin kirjoittaja | Minska
Valmistusohjeet
- Kuumenna pannu ja lisää öljy, kuumenna sinapinsiemeniä kunnes ne poksuvat.
- Lisää hienonnettu sipuli, murskattu valkosipuli ja raastettu inkivääri. Kypsennä kunnes sipuli on kypsää.
- Lisää mausteet ja sekoittele vielä minuutin ajan.
- Mittaa tehosekoittimeen kirsikkatomaatit, punainen paprika, kookosmaito ja puolet korianterista.
- Lisää joukkoon puolet cashewpähkinöistä sekä sipuliseos pannulta. Soseuta aivan tasaiseksi
- Kaada kastike kattilaan ja pilko joukkoon kukkakaali sekä loput cashewpähkinät
- Kypsenä noin 30min tai kunnes kukkakaali on kypsää
- Hienonna joukkoon loput korianterista ja tarjoile