Kukkakaali tikka masala

Annoskoko2021-06-04t00:00:00.000z
Valmistusaika45 min
VaikeusasteHelppo
|
Maukas tikka masala syntyy helposti myös kukkakaalista! Vegaaninen versio perinteisestä intialaisesta ruoasta maistuu koko perheelle.
1/2 tl sinapinsiemeniä + öljyä paistamiseen* 2 sipulia 6 valkosipulinkynttä 1 tl raastettua inkivääriä 1-2 rkl Garam masalaa* 1 tl jauhettua korianteria 1/2 tl kurkumaa* 1/2 tl kanelia* 1/2 tl - 1 tl suolaa* + halutessasi tuoretta chilipaprikaa 1 tlk (400 g) kirsikkatomaatteja 1 punainen paprika 400 ml kookosmaitoa 1 ruukku korianteria 3 dl cashewpähkinöitä* 1 suuri kukkakaali

Reseptin kirjoittaja | Minska

 

Valmistusohjeet 

  1. Kuumenna pannu ja lisää öljy, kuumenna sinapinsiemeniä kunnes ne poksuvat. 
  2. Lisää hienonnettu sipuli, murskattu valkosipuli ja raastettu inkivääri. Kypsennä kunnes sipuli on kypsää.
  3. Lisää mausteet ja sekoittele vielä minuutin ajan. 
  4. Mittaa tehosekoittimeen kirsikkatomaatit, punainen paprika, kookosmaito ja puolet korianterista.  
  5. Lisää joukkoon puolet cashewpähkinöistä sekä sipuliseos pannulta. Soseuta aivan tasaiseksi
  6. Kaada kastike kattilaan ja pilko joukkoon kukkakaali sekä loput cashewpähkinät
  7. Kypsenä noin 30min tai kunnes kukkakaali on kypsää
  8. Hienonna joukkoon loput korianterista ja tarjoile