Kukkakaali-kvinoasalaatti

Annoskoko6 annosta
Valmistusaikahelppo
Kaupallinen yhteistyö: Järvikylä
Kukkakaali-kvinoasalaatti
Kukkakaali-kvinoasalaatti tuo joulupöytään lähi-idän makuja! Tarjoa salaatti hieman haalenneena sellaisenaan tai muun aterian osana.
1 1/2 dl kvinoaa 1 kukkakaali 4 + 2 rkl oliiviöljyä 2 rkl za'atar-mausteseosta 2 rkl sitruunamehua 1/2 + 1/2 tl suolaa 1/4 tl mustapippuria 2 dl (paahdettuja ja suolattuja) manteleita 1/2 ruukku Järvikylän lehtipersiljaa 1/2 ruukku Järvikylän korianteria 1/2 granaattiomenan siemenet

Tahinikastike

2 dl maustamatota kaurajogurttia 2 rkl tahinia 1-2 rkl sitruunamehua 1/4 tl suolaa

Za'atar-mausteseos

2 rkl paahdettuja seesaminsiemeniä 1 rkl kuivattua oreganoa 1 rkl kuivattua timjamia 2 rkl sumakkia 1 tl suolaa

Kaupallinen yhteistyö | Järvikylä

Valmistusohjeet

  1. Keitä kvinoa pakkauksen ohjeen mukaan kypsäksi. Jäädytä. 
  2. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Pilko kukkakaali kukinnoiksi. Sekoita 4 rkl oliiviöljyä, ½ tl suolaa ja za’atar kulhossa. Hiero mausteseos kukkakaalin kukintoihin. Jos sinulla ei ole mausteseosta valmiina, tee se itse sekoittamalla mausteseoksen ainekset eli seesaminsiemenet, oregano, timjami, sumakki ja suola yhteen
  3. Levitä kukkakaalinnuput leivinpaperilla vuoratulle uuninpellille ja paahda noin 20 minuuttia, kunnes kukinnot ovat saaneet hieman paahteista väriä.
  4. Sekoita 2 rkl oliiviöljyä, 2 rkl sitruunamehua sekä ½ tl suolaa ja ¼ tl mustapippuria kvinoan joukkoon.
  5. Hienonna lehtipersilja ja korianteri. Irrottele granaattiomenasta siemenet. Rouhi mantelit karkeasti. Yhdistä ainekset.
  6. Notkista tahini sitruunamehulla, lisää kauragurtti joukkoon pienissä erissä. Mausta suolalla. Tarjoa tahinikastike kukkakaali-kvinoasalaatin kanssa.