Kukkakaali-kvinoasalaatti tuo joulupöytään lähi-idän makuja! Tarjoa salaatti hieman haalenneena sellaisenaan tai muun aterian osana.
1 1/2 dl kvinoaa
1 kukkakaali
4 + 2 rkl oliiviöljyä
2 rkl za'atar-mausteseosta
2 rkl sitruunamehua
1/2 + 1/2 tl suolaa
1/4 tl mustapippuria
2 dl (paahdettuja ja suolattuja) manteleita
1/2 ruukku Järvikylän lehtipersiljaa
1/2 ruukku Järvikylän korianteria
1/2 granaattiomenan siemenet
Tahinikastike
2 dl maustamatota kaurajogurttia 2 rkl tahinia 1-2 rkl sitruunamehua 1/4 tl suolaaZa'atar-mausteseos
2 rkl paahdettuja seesaminsiemeniä 1 rkl kuivattua oreganoa 1 rkl kuivattua timjamia 2 rkl sumakkia 1 tl suolaaKaupallinen yhteistyö | Järvikylä
Valmistusohjeet
- Keitä kvinoa pakkauksen ohjeen mukaan kypsäksi. Jäädytä.
- Kuumenna uuni 225 asteeseen. Pilko kukkakaali kukinnoiksi. Sekoita 4 rkl oliiviöljyä, ½ tl suolaa ja za’atar kulhossa. Hiero mausteseos kukkakaalin kukintoihin. Jos sinulla ei ole mausteseosta valmiina, tee se itse sekoittamalla mausteseoksen ainekset eli seesaminsiemenet, oregano, timjami, sumakki ja suola yhteen
- Levitä kukkakaalinnuput leivinpaperilla vuoratulle uuninpellille ja paahda noin 20 minuuttia, kunnes kukinnot ovat saaneet hieman paahteista väriä.
- Sekoita 2 rkl oliiviöljyä, 2 rkl sitruunamehua sekä ½ tl suolaa ja ¼ tl mustapippuria kvinoan joukkoon.
- Hienonna lehtipersilja ja korianteri. Irrottele granaattiomenasta siemenet. Rouhi mantelit karkeasti. Yhdistä ainekset.
- Notkista tahini sitruunamehulla, lisää kauragurtti joukkoon pienissä erissä. Mausta suolalla. Tarjoa tahinikastike kukkakaali-kvinoasalaatin kanssa.