Maukas kreikkalaishenkinen spelttirisottovuoka saa lempeän makunsa tuoreista yrteistä, valkosipulista ja oliiveista.
1 sipuli
4 valkosipulin kynttä
1 tl kuivattua oreganoa
1 tl kuivattua timjamia
1 tl sipulijauhetta
1/2 tl mustapippuria
+ oliiviöljyä
2 rkl raastettua sitruunan kuorta
0,5 dl sitruunamehua
4 dl spelttirisottojyviä
1 kasvisliemikuutio
7 dl vettä
400g kikherneitä
1-2 dl oliiveja
250 g kirsikkatomaatteja
+ kapriksia
halutessasi vegaanista fetaa tai vegaanista juustoraastetta
+ nippu tilliä
+ organoa tai basilikaa
Reseptin kirjoittaja | Minska
Valmistusohjeet
- Pilko sipuli ja valkosipuli, kuullota pannulla öljyssä kunnes sipuli on kypsää.
- Lisää mausteet ja sitruunan kuori, sekoittele hetken ja siirrä pannu sivuun.
- Liota kasvisliemikuutio kiehuvaan veteen.
- Sekoita uunivuoassa kasvisliemi ja sitruunamehu risottospelttiin, lisää kikherneet, oliivit ja kaprikset.
- Hienonna joukkoon tuoreet yrtit ja ripottele päälle kirsikkatomaatit.
- Paista 180 asteessa n. 45 min, pidä 10 min grillivastuksen alla jos haluat pintaan väriä.
- Anna vetäytyä 15 min ennen tarjoilua.