Kreikkalainen spelttirisottovuoka

Kreikkalainen spelttirisottovuoka

4Vegaaninen, maidoton, laktoositonHelppo1,5 h

1 Sipuli
4 Valkosipulin kynttä
1 tl Kuivattua oreganoa*
1 tl Kuivattua timjamia
1 tl Sipulijauhetta
1/2 tl Mustapippuria*
+ oliiviöljyä*
2 rkl Raastettua sitruunan kuorta
0,5 dl Sitruunamehua*
4 dl Spelttirisottojyviä*
1 Kasvisliemikuutio
7 dl Vettä
400g Kikherneitä*
1-2 dl Oliiveja
250 g Kirsikkatomaatteja
+ kapriksia
halutessasi vegaanista fetaa tai vegaanista juustoraastetta
+ nippu tilliä
+ organoa tai basilikaa

Reseptin kirjoittaja | Minska

 

Valmistusohjeet

 

  1. Pilko sipuli ja valkosipuli, kuullota pannulla öljyssä kunnes sipuli on kypsää.
  2. Lisää mausteet ja sitruunan kuori, sekoittele hetken ja siirrä pannu sivuun.
  3. Liota kasvisliemikuutio kiehuvaan veteen. 
  4. Sekoita uunivuoassa kasvisliemi ja sitruunamehu risottospelttiin, lisää kikherneet, oliivit ja kaprikset.
  5. Hienonna joukkoon tuoreet yrtit ja ripottele päälle kirsikkatomaatit. 
  6. Paista 180 asteessa n. 45 min, pidä 10 min grillivastuksen alla jos haluat pintaan väriä. 
  7. Anna vetäytyä 15 min ennen tarjoilua. 

 

*Nämä tuotteet löydät verkkokaupastamme

Katso lisää arkiruokareseptejä