Intialainen korma on monelle tuttu. Tofulla ja kookosmaidolla tehtynä syntyy herkullinen kasviskorma. Maukasta ja täyttävää kasvisruokaa!
Kookos-tofukorma
1 pkt maustamatonta tofuaMarinointiin
2 rkl seesamiöljyä tai muuta öljyä 3 rkl tomaattipyrettä 2 valkosipulinkynttä 2 tl juustokuminaa 1/2 limen mehuLisäksi
2 rkl oliiviöljyä 1 tl tuoretta inkivääriä tai inkivääritahnaa 2 rkl tomaattipyrettä 1/2 tl paprikajauhetta ripaus kardemummaa 3 dl kookosmaitoa 1 sipuliTarjoiluun
tuoretta korianteria ja mantelilastuja tai cashewpähkinöitäIntialainen korma on monelle tuttu. Tofulla ja kookosmaidolla tehtynä syntyy herkullinen ja täyttävä kasviskorma. Kasviskorman teossa eniten aikaa vie tofun marinointi, joka mausteiden sekoittamisen jälkeen ei toki vaadi kokilta muuta kuin odottelua – ja jos annat tofun marinoitua yön yli, aika hoitaa koko homman. Itse ruoka valmistuukin sitten yllättävän nopeasti. Tässä on aineksia uudeksi suosikkiruoaksi!
Reseptin kirjoittaja | Minska
Valmistus
- Kuutioi tofu.
- Sekoita marinadin ainekset keskenään tehosekoittimessa tai käsin ja sekoita joukkoon tofu. Anna maustua ainakin 30 min mutta tarvittaessa myös yön yli.
- Kastiketta varten pilko sipuli ja kuullota sitä öljyssä.
- Lisää muut ainekset kookosmaitoa lukuunottamatta ja sekoittele hetki.
- Lisää kookosmaito ja kuumenna sekoittaen n. 5-10 min ajan.
- Lisää tofukuutiot ja kuumenna vielä hetki.
- Koristele korianterilla ja mantelilastuilla.
Vinkkejä valmistukseen
Lorauta kevyesti soijakastiketta suoraan lautaselle, jos haluat lisää suolaisuutta.
Paahda mantelilastut tai cashewpähkinät ennen annokseen lisäämistä saadaksesi lisää makua.