Kikhernesandwichit ovat tuhdin täyteläisiä herkkuleipiä, joissa hurmaa pehmeä Jalostajan Aurinkokuivattu tomaattihummus, ruokaisa kikhernetäyte sekä pirteäkis pikkelöity punasipuli. Leivät toimivat välipalana tai salaatin kera vaikka lounaana.
KIKHERNESANDWICHIT
6 viipaletta mieleistäsi paahtoleipää 1 pkt (125 g) Jalostaja Aurinkokuivattu tomaatti -hummusta ½ ruukkua jääsalaattia ½ ruukkua basilikaaKikhernetäyte
1 tlk (230 g) kikherneitä ¾ dl suolapähkinöitä ½ dl vegaanista majoneesia 1 dl ruohosipulia hienonnettuna 6 aurinkokuivattua tomaattia 1 rkl vaaleaa tahinia 1 rkl sitruunamehua ¼- ½ tl suolaa ¼ tl mustapippuriaMarinoitu punasipuli
1 punasipuli 1 dl punaviinietikkaa 2 rkl kookos-, intiaani- tai ruokosokeria 1 tl suolaa- Valmista ensin marinoitu punasipuli. Kuori ja leikkaa punasipuli ohuiksi suikaleiksi. Sekoita punasipuli, punaviinietikka, sokeri ja suola huolellisesti esimeriksi kannellisessa rasiassa. Anna marinoitua pari tuntia tai yön yli. Ravista rasiaa pari kertaa marinoitumisen aikana.
- Huuhtele ja valuta kikherneet. Muhenna kikherneitä hieman esimeriksi haarukan avulla. Kikherneisiin saa jäädä rakennetta. Rouhi suolapähkinät karkeasti.
- Valuta aurinkokuivatut tomaatit öljystä. Kuutioi ja sekoita tomaattikuutiot kikherneiden joukkoon yhdessä majoneesin, suolapähkinöiden, hienonnetun ruohosipulin, tahinin ja sitruunamehun kera. Mausta maun mukaan suolalla ja pippurilla.
- Kokoa leivät. Levitä leipäviipaleelle hummusta. Lisää pari lehteä jääsalaattia, pari kolme lusikallista kikhernetäytettä, marinoitua punasipulia ja muutama basilikan lehti. Nosta päälle toinen leipäviipale ja toista täytteet kuten edellä. Nosta päälle kolmas leipäviipale kanneksi. Valmista toinen leipä samaan tapaan. Tarjoa heti.