Kikhernemureke on vegaanisen joulupöydän kunkku. Mehevä, maukas ja helppotekoinen vegemureke saa juhlan tunnun, kun sen koristelee näyttävästi juuressipseillä, smaragdinhohtoisilla granaattiomenan siemenillä sekä tuoreella timjamilla. Sinappinen kastike kruunaa makuelämyksen.
KIKHERNEMUREKE
2 tlk (à 230 g) kikherneitä 1 sipuli 3 valkosipulinkynttä 1 porkkana öljyä paistamiseen 1 tl juustokuminaa 1 tl jauhettua korianteria 1 tl currya 1 tl savupaprikajauhetta 3 rkl tomaattipyreetä 3 rkl (vähäsuolaista) soijakastiketta 2 dl (gluteenittomia) korppujauhoja 2 rkl oliiviöljyä 150 g kaurafraichea 2 dl saksanpähkinöitä rouhittuna ½ tl suolaaSINAPPIKASTIKE
1 dl kaurafraichea 1 dl Auran vegaanimajoneesia 2 tl Auran väkevä sinappia 1 tl hunajaa tai vaahterasiirappiaLISÄKSI
juuressipsejä tuoretta timjamia granaattiomenan siemeniäKaupallinen yhteistyö Auran | Reseptin kirjoittaja | Minska
- Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Pese porkkana ja raasta karkeaksi raasteeksi.
- Kuumenna öljy pannulla ja kuullota sipulia muutama minuutti. Lisää porkkana ja valkosipuli. Jatka paistamista, kunnes kasvikset ovat pehmenneet.
- Huuhtele ja valuta kikherneet. Mittaa kaikki murekkeen ainekset pähkinöitä lukuun ottamatta monitoimikoneeseen ja aja karkeaksi massaksi. Lisää lopuksi rouhitut saksanpähkinät ja aja vielä nopeasti sekaisin. Massaan saa jäädä hieman sattumia.
- Levitä murekemassa pitkulaiseen leipävuokaan (1,5 l).
- Paista 200 asteisessa uunissa noin 45-55 minuuttia, kunnes mureke on kypsä ja saanut pinnalta hieman väriä. Anna jäähtyä, mielellään seuraavaan päivään, jolloin mureke on helpompi kumota vuoasta.
- Aseta mureke tarjoiluvadille ja koristele juuressipseillä, tuoreella timjamilla sekä granaattiomenan siemenillä.
- Sekoita sinappikastikken ainekset yhteen ja tarjoa kikhernemurekkeen kanssa.