Kikhernemureke

Annoskoko6
Valmistusaika1h30min
VaikeusasteHelppo
Kaupallinen yhteistyö: Auran
Kikhernemureke

Kikhernemureke on vegaanisen joulupöydän kunkku. Mehevä, maukas ja helppotekoinen vegemureke saa juhlan tunnun, kun sen koristelee näyttävästi juuressipseillä, smaragdinhohtoisilla granaattiomenan siemenillä sekä tuoreella timjamilla. Sinappinen kastike kruunaa makuelämyksen. 

KIKHERNEMUREKE

2 tlk (à 230 g) kikherneitä 1 sipuli 3 valkosipulinkynttä 1 porkkana öljyä paistamiseen 1 tl juustokuminaa 1 tl jauhettua korianteria 1 tl currya 1 tl savupaprikajauhetta 3 rkl tomaattipyreetä 3 rkl (vähäsuolaista) soijakastiketta 2 dl (gluteenittomia) korppujauhoja 2 rkl oliiviöljyä 150 g kaurafraichea 2 dl saksanpähkinöitä rouhittuna ½ tl suolaa

SINAPPIKASTIKE

1 dl kaurafraichea 1 dl Auran vegaanimajoneesia 2 tl Auran väkevä sinappia 1 tl hunajaa tai vaahterasiirappia

LISÄKSI

juuressipsejä tuoretta timjamia granaattiomenan siemeniä

Kaupallinen yhteistyö Auran | Reseptin kirjoittaja | Minska

  1. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Pese porkkana ja raasta karkeaksi raasteeksi.
  2. Kuumenna öljy pannulla ja kuullota sipulia muutama minuutti. Lisää porkkana ja valkosipuli. Jatka paistamista, kunnes kasvikset ovat pehmenneet.
  3. Huuhtele ja valuta kikherneet. Mittaa kaikki murekkeen ainekset pähkinöitä lukuun ottamatta monitoimikoneeseen ja aja karkeaksi massaksi. Lisää lopuksi rouhitut saksanpähkinät ja aja vielä nopeasti sekaisin. Massaan saa jäädä hieman sattumia.
  4. Levitä murekemassa pitkulaiseen leipävuokaan (1,5 l). 
  5. Paista 200 asteisessa uunissa noin 45-55 minuuttia, kunnes mureke on kypsä ja saanut pinnalta hieman väriä. Anna jäähtyä, mielellään seuraavaan päivään, jolloin mureke on helpompi kumota vuoasta.
  6. Aseta mureke tarjoiluvadille ja koristele juuressipseillä, tuoreella timjamilla sekä granaattiomenan siemenillä. 
  7. Sekoita sinappikastikken ainekset yhteen ja tarjoa kikhernemurekkeen kanssa.