Keväinen riisipilahvi

Keväinen riisipilahvi

4Vegaaninen, maidoton, laktoositon, gluteenitonHelppo45

Riisipilahvi

1 Sipuli
3 Valkosipulinkynttä
2 rkl Öljyä
3 rkl Keltaista thai-currytahnaa
3 dl Basmati- tai jasmiiniriisiä
7 dl Kasvislientä
1 tlk (230 g) Kikherneitä
200 g Pakasteherneitä
1 pkt (n
70 g) Tuoretta babypinaattia
½ tl Suolaa

Viimeistelyyn

1 ps (150 g) Porlammin vege plus salaattikuutioita
tuoreita yrttejä maun mukaan
paahdettuja pinjansiemeniä tai cashewpähkinöitä

Kaupallinen yhteistyö | Porlammin Vege Plus

Valmistusohjeet:

  1. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuumenna öljy korkeareunaisessa paistokasarissa. Kuullota sipuleita muutama minuutti. Lisää currytahna ja paista vielä hetki. 
  2. Mittaa pannulle riisi, kuullota pari minuuttia. Lisää kasvisliemi. Kuumenna kiehuvaksi ja anna hautua kannen alla hissukseen noin 10 minuuttia. Huuhtele ja valuta kikherneet siivilässä. Lisää kikherneet yhdessä pakasteherneiden kanssa kasariin ja jatka kypsentämistä, kunnes riisi on kypsää. 
  3. Mausta pilahvi maun mukaan suolalla. Lisää pinaatti ja sekoita sen verran, että pinaatti painuu hieman kasaan.
  4. Viimeistele riisipilahvi vuustokuutioilla, tuoreilla yrteillä sekä paahdetuilla pinjansiemenillä tai cashewpähkinöillä.

Katso muut pääsiäisen reseptit täältä