Keväinen riisipilahvi kätkee sisäänsä herneitä ja pinaattia. Tuoreilla yrteillä, pähkinöillä ja Porlammin Vege Plus -salaattikuutioilla viimeisteltynä helppo kasvisruoka taipuu myös fiininpään juhlapöytään.
Riisipilahvi
1 sipuli 3 valkosipulinkynttä 2 rkl öljyä 3 rkl keltaista thai-currytahnaa 3 dl basmati- tai jasmiiniriisiä 7 dl kasvislientä 1 tlk (230 g) kikherneitä 200 g pakasteherneitä 1 pkt (n 70 g) tuoretta babypinaattia ½ tl suolaaViimeistelyyn
1 ps (150 g) Porlammin Vege Plus salaattikuutioita tuoreita yrttejä maun mukaan paahdettuja pinjansiemeniä tai cashewpähkinöitäKaupallinen yhteistyö | Porlammin Vege Plus
Valmistusohjeet:
- Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuumenna öljy korkeareunaisessa paistokasarissa. Kuullota sipuleita muutama minuutti. Lisää currytahna ja paista vielä hetki.
- Mittaa pannulle riisi, kuullota pari minuuttia. Lisää kasvisliemi. Kuumenna kiehuvaksi ja anna hautua kannen alla hissukseen noin 10 minuuttia. Huuhtele ja valuta kikherneet siivilässä. Lisää kikherneet yhdessä pakasteherneiden kanssa kasariin ja jatka kypsentämistä, kunnes riisi on kypsää.
- Mausta pilahvi maun mukaan suolalla. Lisää pinaatti ja sekoita sen verran, että pinaatti painuu hieman kasaan.
- Viimeistele riisipilahvi vuustokuutioilla, tuoreilla yrteillä sekä paahdetuilla pinjansiemenillä tai cashewpähkinöillä.