Tämän kesäsalaatin juju on tahinikastikkeessa, saksanpähkinöissä ja kauden parhaissa vihanneksissa. Valitse vihannekset sesongin mukaan ja kruunaa ihanilla lisukkeilla.
Salaatti**
½ kotimaisesta kukkakaalista ½ kotimaisesta varhaiskaalista 3 avomaankurkkua 1 nippu retiisejäTahinikastike
100 g Urtekram tahinia 2 rkl limemehua 1–2 rkl juoksevaa hunajaa 1 tl Urtekram kylmäpuristettu luomuseesamiöljy 1 tl soijakastiketta ripaus Foodin hieno merisuola 4–6 rkl vettäKaramellisoidut saksanpähkinät
120 g Foodin saksanpähkinöitä 3 rkl Foodin kookossokeria 1 rkl saksanpähkinäöljyä ripaus sormisuolaaReseptin kirjoittaja | Hanna Gullichsen
Valmistusohjeet
Tahinikastike
- Sekoita kaikki ainekset kulhossa, lisää tarvittaessa hieman vettä, jotta seos notkistuu.
- Maista ja mausta tarpeen mukaan. Lisää happoa limemehulla, suolaa soijalla tai ripauksella sormisuolaa.
- Tarjoa salaatin kanssa.
Karamellisoidut saksanpähkinät
- Mittaa kaikki ainekset pieneen kattilaan ja anna pöhistä viitisen minuuttia reilulla keskilämmöllä.
- Levitä pähkinät leivinpaperille jäähtymään.
- Nauti salaattien seassa tai sellaisenaan.
Kokeile myös muita reseptejä
Vinkkejä valmistukseen
**Voit tehdä salaatin myös mistä tahansa muista haluamistasi kauden vihanneksista