Kesäsalaatti: kesävihannekset tahinikastikkeella

Kesäsalaatti: kesävihannekset tahinikastikkeella

4:lleHelppo20

Salaatti**

½ Kotimaisesta kukkakaalista
½ Kotimaisesta varhaiskaalista
3 Avomaankurkkua
1 nippu Retiisejä

Tahinikastike

100 g Urtekram tahinia*
2 rkl Limemehua
1–2 rkl Juoksevaa hunajaa
1 tl Urtekram kylmäpuristettu luomuseesamiöljy*
1 tl Soijakastiketta
ripaus Foodin hieno merisuola*
4–6 rkl Vettä

Karamellisoidut saksanpähkinät

120 g Foodin saksanpähkinöitä*
3 rkl Foodin kookossokeria*
1 rkl Saksanpähkinäöljyä
ripaus sormisuolaa

**voit tehdä salaatin myös mistä tahansa muista haluamistasi kauden vihanneksista

Reseptin kirjoittaja | Hanna Gullichsen

 

 

 

Valmistusohjeet

Tahinikastike

  1. Sekoita kaikki ainekset kulhossa, lisää tarvittaessa hieman vettä, jotta seos notkistuu.
  2. Maista ja mausta tarpeen mukaan. Lisää happoa limemehulla, suolaa soijalla tai ripauksella sormisuolaa.
  3. Tarjoa salaatin kanssa.

 

Karamellisoidut saksanpähkinät

  1. Mittaa kaikki ainekset pieneen kattilaan ja anna pöhistä viitisen minuuttia reilulla keskilämmöllä.
  2. Levitä pähkinät leivinpaperille jäähtymään.
  3. Nauti salaattien seassa tai sellaisenaan.

*Nämä reseptin ainekset löydät verkkokaupastamme

Kokeile myös muita reseptejä