Nämä nopeasti valmistuvat helpot gluteenittomat sekä vegaaniset kesäkurpitsaleipäset ovat loistava välipala tai lisä aterian yhteyteen.
1,5 dl pellavansiemeniä
1 dl pähkinärouhetta
2 dl kaurahiutaleita
2 dl tattarijauhoja
3 rkl dl psylliumia
1/4 tl suolaa
3,5 dl vettä
3 dl raastettua kesäkurpitsaa
0,5 dl + 3rkl oliiviöljyä
1 dl hienonnettuja yrttejä
ilmavasti mitattuna tai 1 tl kuivattuja mausteita
Reseptin kirjoittaja | Minska
Valmistusohje
- Laita uuni kuumenemaan 180 asteeseen ja vuoraa pelti leivinpaperilla.
- Raasta kesäkurpitsa.
- Sekoita kuivat ainekset keskeään ja lisää joukkoon kesäkurpitsa ja yritit. Lisää myös 3,5 dl vettä ja 0,5 dl öljyä.
- Anna taikinan turvota noin 15 min.
- Taikina on tiivistä ja jämäkkää.
- Pyörittele öljytyin käsin 8 palloa ja sivele ne jäljelle jääneellä öljyllä, jotta pinnasta tule rapea.
- Paista 25 min, käännä sämpylät välissä ja paista vielä 20–25 min, kunnes sämpylät ovat valmiin näköisiä ja kauniin värisiä.
- Anna jäähtyä hetki, jotta rakenne tiivistyy.