Kesäkurpitsaleipäset

Annoskoko8 hengelle
Valmistusaika1 h
VaikeusasteHelppo
Kesäkurpitsaleipäset
Nämä nopeasti valmistuvat helpot gluteenittomat sekä vegaaniset kesäkurpitsaleipäset ovat loistava välipala tai lisä aterian yhteyteen.
1,5 dl pellavansiemeniä 1 dl pähkinärouhetta 2 dl kaurahiutaleita 2 dl tattarijauhoja 3 rkl dl psylliumia 1/4 tl suolaa 3,5 dl vettä 3 dl raastettua kesäkurpitsaa 0,5 dl + 3rkl oliiviöljyä 1 dl hienonnettuja yrttejä ilmavasti mitattuna tai 1 tl kuivattuja mausteita

Reseptin kirjoittaja | Minska

Valmistusohje

  1. Laita uuni kuumenemaan 180 asteeseen ja vuoraa pelti leivinpaperilla.
  2. Raasta kesäkurpitsa.
  3. Sekoita kuivat ainekset keskeään ja lisää joukkoon kesäkurpitsa ja yritit. Lisää myös 3,5 dl vettä ja 0,5 dl öljyä.
  4. Anna taikinan turvota noin 15 min.
  5. Taikina on tiivistä ja jämäkkää.
  6. Pyörittele öljytyin käsin 8 palloa ja sivele ne jäljelle jääneellä öljyllä, jotta pinnasta tule rapea.
  7. Paista 25 min, käännä sämpylät välissä ja paista vielä 20–25 min, kunnes sämpylät ovat valmiin näköisiä ja kauniin värisiä.
  8. Anna jäähtyä hetki, jotta rakenne tiivistyy.