Saksanpähkinätäyte tekee kesäkurpitsaveneistä proteiinipitoisen ja ravintorikkaan herkun, jonka maku yllättää.
1 kesäkurpitsa
2 dl saksanpähkinöitä
3 aurinkokuivattua tomaattia valutettuna
1 tl (savu)paprikajauhetta
0,5 tl valkosipulijauhetta
2 tl soijakastiketta/tamaria
puolikas punasipuli
1 valkosipulinkynsi
+ (vegaanista) mozzarellaa tai muuta (vegaanista) juustoa
puolikas tomaatti
+ basilikaa
Reseptin kirjoittaja | ParantavaRuoka
Valmistus
- Laita pähkinät likoamaan pariksi tunniksitai yön yli.
- Kaada liotusvesi pois.
- Kaavi kesäkurpitsasta siemenkota pois lusikalla. Laita pähkinät, aurinkokuivatut tomaatit, punasipuli, valkosipulinkynsi ja mausteet monitoimikoneeseen ja aja karkeaksi tahnaksi. Täytä kesäkurret tahnalla, laita päälle mozzarella- ja tomaattisiivuja ja paahda uunissa 175 °C noin 15–20 minuuttia.
- Pirskota päälle hyvää oliiviöljyä ja asettele basilikan lehtiä valmiin annoksen päälle.