Kermaiset ruusukaalit maistuvat joulupöydässä tofukinkun tai seitanpaistin kaverina. Täyteläiset kaalinpäät saavat makua valkosipulista ja persiljasta. Saksanpähkinät tuovat rapsakkaa suutuntumaa.
ainesosat
600 g ruusukaalia 2 rkl öljyä 3 valkosipulinkynttä n. 2 dl kaurakermaa 1 tl suolaa 100 g Auran Valkosipuli-persiljalevitettäViimeistelyyn
½ dl lehtipersiljaa hienonnettuna 1 dl saksanpähkinöitä rouhittunaKaupallinen yhteistyö Auran | Reseptin kirjoittaja | Minska
VALMISTUSOHJEET
- Poista ruusukaaleista kova kanta. Leikkaa ruusukaalit puoliksi, isommat voi paloitella myös neljään osaan. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet.
- Kuumenna öljy kattilassa tai korkeareunaisessa paistinpannussa. Paista ruusukaaleja ja valkosipulia muutama minuutti. Lisää kaurakerma ja hauduta kannen alla noin 15 minuuttia. Lisää tarvittaessa tilkka kaurakermaa.
- Lisää valkosipuli-persiljalevite ja suola. Sekoita ja kuumenna niin, että levite sulaa.
- Viimeistele kermaiset ruusukaalit rouhituilla saksanpähkinöillä ja hienonnetulla lehtipersiljalla.