Kermaiset valkosipuli-ruusukaalit

Annoskoko6 annosta
Valmistusaika30 min
VaikeusasteHelppo
Kaupallinen yhteistyö: Auran
Kermaiset valkosipuli-ruusukaalit
Kermaiset ruusukaalit maistuvat joulupöydässä tofukinkun tai seitanpaistin kaverina. Täyteläiset kaalinpäät saavat makua valkosipulista ja persiljasta. Saksanpähkinät tuovat rapsakkaa suutuntumaa.

ainesosat

600 g ruusukaalia 2 rkl öljyä 3 valkosipulinkynttä n. 2 dl kaurakermaa 1 tl suolaa 100 g Auran Valkosipuli-persiljalevitettä

Viimeistelyyn

½ dl lehtipersiljaa hienonnettuna 1 dl saksanpähkinöitä rouhittuna

Kaupallinen yhteistyö Auran | Reseptin kirjoittaja | Minska

VALMISTUSOHJEET

  1. Poista ruusukaaleista kova kanta. Leikkaa ruusukaalit puoliksi, isommat voi paloitella myös neljään osaan. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. 
  2. Kuumenna öljy kattilassa tai korkeareunaisessa paistinpannussa. Paista ruusukaaleja ja valkosipulia muutama minuutti. Lisää kaurakerma ja hauduta kannen alla noin 15 minuuttia. Lisää tarvittaessa tilkka kaurakermaa. 
  3. Lisää valkosipuli-persiljalevite ja suola. Sekoita ja kuumenna niin, että levite sulaa. 
  4. Viimeistele kermaiset ruusukaalit rouhituilla saksanpähkinöillä ja hienonnetulla lehtipersiljalla.

Ruusukaalit