Vegaaninen pastaresepti vie kielen mennessään! Kermainen paprikapasta sopii niin lounaaksi kuin päivälliseksikin. Kokeile reseptiä ja ihastu!
Pastakastike
2 punaista paprikaa 3 valkosipulinkynttä 1 sipuli 50 g saksanpähkinöitä tai muita pähkinöitä* 2,5 dl kaurakermaa 3 rkl tomaattipyrettä 1/2 tl savupaprikajauhetta tai paprikajauhetta* 1/4 tl suolaa* 1/4 tl karkeaa mustapippurirouhetta + tuoretta timjamia + chilihiutaleita* + agavesiirappia haluamaasi pastaa paketin ohjeen mukaan keitettynä*Paahdetut kikherneet
230 g kikherneitä* 0,25 dl oliiviöljyä* 1/4-1/2 tl suolaa* 1 tl paprikajauhetta* 1 tl juustokuminaa* + chilihiutaleita*Reseptin kirjoittaja | Minska
Valmistusohjeet
Pastakastike:
- Lämmitä uuni 250 asteeseen. Halkaise paprikat ja poista siemenet.
- Aseta paprikat kuori ylöspäin uunin ylätasolle. Paista kunnes kuoreen ilmestyy mustia pisteitä. Kääri folioon jäähtymään.
- Pilko sipuli ja valkosipuli ja kuullota niitä öljyssä noin 5 min, kunnes sipuli on kypsää.
- Lisää joukkoon yrtit ja mausteet, sekoittele vielä hetki.
- Paahda pähkinät kevyesti pannulla halutessasi.
- Kuori jäähtyneistä paprikoista kuoret pois.
- Soseuta kaikki ainekset keskenään. Kaada joukkoon myös kaurakerma ja tomaattipyre.
- Jos haluat kastikkeesta juoksevampaa, voit ohentaa sitä kasvisliemellä tai kaurakermalla
- Tarkista maku ja lisää suolaa halutessasi.
Paahdetut kikherneet:
- Valuta kikherneet vedestä.
- Sekoita mausteet, öljy ja kikherneet keskenään.
- Paista pannulla välillä sekoittaen kunnes kikherneet ruskistuvat ja saavat väriä, noin 10-15 min.
- Tarjoile pastan kanssa.
*Nämä tuotteet löydät verkkokaupastamme
Katso lisää arkiruokareseptejä
Vinkkejä valmistukseen
*Nämä tuotteet löydät verkkokaupastamme