Suomalaisesta superfoodista, kuusenkerkästä, valmistuvat kerkkäletut ovat pinaattilettujen uusi muunnos. Terveellinen herkkuhillo lettujen kaveriksi valmistuu puolukoista ja chian siemenistä.
Kerkkäletut
5 dl (rasvaista) kaurajuomaa 3 ½ dl spelttijauhoja* tai tattarijauhoja 1 rkl Kerkkä-kuusenkerkkäjauhetta ½ tl suolaa + oliiviöljyä paistamiseenPuolukka-chiahillo
200 g puolukoita 2–3 rkl vaahterasiirappia 2 rkl chian siemeniä 1 rkl vettäKaupallinen yhteistyö | Arctic Warriors
Valmistusohjeet:
Kerkkäletut
- Sekoita jauhot, suola ja Kerkkä-kuusenkerkkäjauhe keskenään.
- Lisää kaurajuoma joukkoon pienissä erissä huolellisesti sekoittaen.
- Anna taikinan turvota noin 30 minuuttia.
- Kuumenna oliiviöljy pannulla ja paista taikina letuiksi.
Puolukka-chiahillo
- Laita puolukat ja vesi kattilaan. Painele puolukoita hieman niin, että niiden rakenne rikkoutuu. Kuumenna kiehuvaksi.
- Siirrä kattila syrjään levyltä. Lisää vaahterasiirappi ja chian siemenet.
- Sekoita ja anna turvota pari tuntia tai yön yli.
- Tarjoa puolukka-chiahilloa kerkkälettujen lisukkeena.