Tavallinen kasvissosekeitto nousee ihan uudelle tasolle kun paahdat siihen tulevat juurekset.
1/2 punasipuli
2 porkkanaa
2 valkosipulinkynttä
10cm pätkä palsternakkaa
1 punainen paprika (poista siemenkota)
n 4 dl vettä
1 prk kauraruokakermaa
maun mukaan suolaa*
tilkka sitruunamehua*
Reseptin kirjoittaja | Minska
- Halkaise kasvikset ja kuori valkosipulit.
- Sivele pullasudilla neitsyoliiviöljyä kasvisten päälle ja ripottele päälle kuivattua timjamia.
- Paahda 225 asteisessa uunissa noin puoli tuntia tai kunnes kasvikset ovat täysin kypsiä.
- Kaada kasvikset kattilaan.
- Lisää vettä sen verran että kasvikset juuri ja juuri peittyvät.
- Heitä sekaan kasvisliemikuutio.
- Anna veden kiehahtaa ja nosta sitten levyltä.
- Soseuta keitto ja lisää kaurakerma.
- Maista ja mausta sitruunamehulla, suolalla ja mustapippurilla.